Prajitura Tosca

60 min

mediu

24 portii

O prajitura cunoscuta si Prajitura Picnic (din cauza biscuitilor cu acelasi nume) sau Prajitura cu mac si nuca de cocos, este o prajitura de care am auzit de curand. O prajitura foarte interesanta, pe care trebuie sa o incercati si voi. Blatul este din mac si nuca de cocos, bine un rand de crema, apoi altul de biscuiti, inca un rand de crema cu gust de ness si se presara cu nuca de cocos. Nu este greu de preparat, ca de obicei, explicatul dureaza mai multe, de aceea voi incerca sa v-o spun cat mai pe scurt, dar fara a sari vreunul dintre pasii importanti.

Ingrediente Prajitura Tosca

Pentru blat:
8 albusuri
200 g zahar
100 g mac
80 g nuca de cocos
3 linguri de faina
1 pachet praf de copt
Pentru crema:
8 galbenusuri
2 lingurite esenta de vanilie
150 g zahar
3 linguri de faina
500 ml lapte
250 g unt
Topping:
125 g biscuiti Petit Beurre sau Picnic
2 lingurite cafea Ness
nuca de cocos

Mod de preparare reteta Prajitura Tosca

Cum se prepara blatul
Se mixeaza albusurile, cand s-au intarit, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.
Se adauga faina cernuta, praful de copt, macul si nuca de cocos. Se amesteca cu miscari usoare de sus in jos, in forma de cerc. Se tapeteaza forma cu hartie de copt sau ulei si faina si se toarna compozitia. Se coace in cuptorul preincalzit pana cand are o culoare aurie.

Cum se prepara crema
Punem laptele la fiert cu zaharul. Amestecam faina cu putin lapte, iar apoi adaugam galbenusurile. Dupa ce s-a fiert laptele, il turnam peste galbenusuri, amestecam, apoi punem inapoi pe foc si amestecam pana se ingroasa. Luam deoparte si lasam sa se raceasca. Se adauga untul si esenta de vanilie si se mixeaza.

Asamblarea prajiturii
Se pune 3/4 din crema peste blatul racit,iar peste crema se aseaza biscuitii, unul langa celalalt. Acestia se pot inmuia in putina cafea, dar e optional.
Restul de crema (1/4) se amesteca impreuna cu cafeaua Ness diluata in putin apa si se pune peste biscuiti.
Se presara cu nuca de cocos si se lasa la rece peste noapte. A doua zi se taie in felii, curatind cutitul inainte de fiecare felie.

Incercati si voi Prajitura Tosca.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *