Prajitura Sumegy cu nuca

prajitura sumegi

45 min

mediu

De sarbatori am gustat o prajitura foarte delicioasa, prajitura Sumegy cu nuca. Blat crocant si fraged cu nuca si o crema de ciocolata, prajitura asta ti se topeste-n gura!
Daca vrei sa impresionezi sau vrei sa prepari un desert mai special, incearca reteta prajitura Sumegy cu nuca.

Reteta am primit-o de la Paula, cea care ne-a mai trimis si negresa cu mere, iar ea s-a inspirat de aici. Multumim pentru reteta si te asteptam si alta data!

Ingrediente prajitura Sumegy cu nuca

Pentru aluat
4 albusuri
125 g zahar
100 g nuci macinate
1 lingura de faina
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Pentru crema de ciocolata
4 galbenusuri
1 ou
125 g zahar
25 g cacao
100 g unt

Pentru glazura

100 g ciocolata
50 g unt
3 linguri de lapte

prajitura sumegy cu nuca

Mod de preparare reteta prajitura Sumegy cu nuca

Aluatul
Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul. Se bat in continuare pana cand zaharul e dizolvat.
Nucile macinate se amesteca cu faina si bicarbonatul si se adauga la albusuri. Se amesteca usor, de sus in jos, doar pana cand se omogenizeaza compozitia.
Tava de 35×45 cm se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 170 g (mediu) circa 20-25 de minute.

Crema de ciocolata
Se amesteca cu un tel galbenusurile si oul, se adauga zaharul si cacaua cernuta. Se pune vasul pe baie de aburi. Apa din vasul de dedesupt trebuie sa fiarba la foc mic.
Se amesteca continuu si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. De ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.
Untul se spumeaza cu mixerul, apoi se adauga cate o lingura din crema racita si se mixeaza. Se procedeaza astfel pana se termina crema.

Blatul se taie in trei bucati egale. Se adauga jumatate de crema peste primul bat, iar cealalta peste al doilea.

Glazura de ciocolata
Se pun toate ingredientele la topit pe baie de aburi. Se amesteca pana cand s-au topit. Se amesteca pentru omogenizare.
Glazura se toarna peste prajitura si se orneaza cu nuci prajite tocate.
Se da la rece pana a doua zi.

Incerca si tu prajitura Sumegy cu nuca.

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Prajitura Sumegy cu nuca”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *