Prajitura Revani reteta de prajitura insiropata cu gris

Prajitura Revani este o prajitura insiropata cu gris si vine din bucataria turceasca, dar o gasim si in cea greceasca. Este o prajitura care se prepara simplu si cu ingrediente la indemana.
Reteta de prajtura Revani merita salvata, cu siguranta o vei repeta. M-am inspirat de pe blogul Laurei Sava, am schimbat doar cantitatea de zahar de la sirop. A fost destul de dulce si asa, daca vreti puteti adauga 300 g de zahar.
Daca vrei un desert dulce, insiropat si aromat, incearca prajitura Revani!

Ingrediente prajitura Revani

200 g gris
50 g faina
4 oua
130 g zahar
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
120 ml ulei
150 g iaurt
coaja rasa de la o lamaie
suc proaspat stors de la o jumatate de lamaie
o lingura de zahar
Pentru sirop
500 ml apa
200 g zahar
1 baton de scortisoara Kotanyi
suc proaspat stors de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare reteta prajitura Revani

Incepem cu siropul. Acesta trebuie sa fie deja rece cand e gata prajitura.
Se pune intr-o craticioara apa si zaharul, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga batonul de scortisoara.
Se mai lasa pe foc 10 minute. Se adauga sucul de lamaie si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca. Se indeparteaza batonul de scortisoara.

Prajitura Revani4

Se preincalzeste cuptorul.
Se bat ouale cu 130 g de zahar, se adauga iaurtul si uleiul si se amesteca. Intr-un bol se amesteca grisul, faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se adauga la compozitia lichida cu coaja si sucul de lamaie si se amesteca.

Prajitura Revani2

Se ia o tava de 20×30 cm si se unge cu ulei. Se presara o lingura de zahar.

Prajitura Revani3

Se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 30 de minute la foc potrivit sau la 180 de grade.

Prajitura Revani5

Se scoate tava si se taie, fierbinte, in romburi sau diferite forme. Se toarna siropul rece.

Prajitura Revani6

Incearca si tu prajitura Revani!

Prajitura Revani1

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.