Prajitura Piramida

Prajitura Piramida

40 min

mediu

1 portii

Prajitura Piramida este o noutate si pentru mine, initial as fi numit-o Braduti din salam de biscuiti, pentru ca au forma unor brazi. Se prepara usor si necesita o forma din plastic, in care se introduce compozitia de salam de biscuiti, se impinge usor cu dispozitivul alb (vedeti in pozele de mai jos), se umple cu budinca sau cu o crema, apoi la baza se aplica un biscuite rotund. Este si o activitate pe care o puteti face impreuna cu copiii.
Formele le-am gasit la un magazin chinezesc, iar reteta este dintr-o carte ungureasca.

Ingrediente Prajitura Piramida

500 g biscuiti
50 g nuca de cocos
150 g zahar pudra
30 g cacao
100 ml lapte
esenta de rom
1 pachet budinca de vanilie
300 ml lapte + 3-4 linguri de zahar
biscuiti rotunzi

Mod de preparare reteta Prajitura Piramida

Biscuitii se sfarama si se amesteca cu nuca de cocos, zaharul pudra si cacao. Laptele se incalzeste putin si se adauga la biscuiti, impreuna cu esenta de rom. Se amesteca bine sa se formeze o compozitie omogena.
Pregatim budinca dupa instructiunile de pe pachet, trebuie sa iasa mai tare.
Se ia forma de prajitura, se presara nuca de cocos, astfel incat sa ramana pe margini. Se pune compozitie de biscuiti, se impinge cu forma alba si va ramane un gol. Se desface incet forma si se scoate prajitura.
Se umple partea goala cu budinca si se aplica biscuitele. Se pune pe platou.

Incercati si voi Prajitura Piramida.

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “Prajitura Piramida”

    1. Pai vezi cat de folos ti-am fost 🙂 Daca mai ai si alte idei, sa ne spui si noua :-* Sigur ar merge si niste visine acolo 🙂

  1. Se numesc simplu „braduti”, se umplu cu crema de unt si nuca macinata si o visina din visinata. Mama ii facea de craciun, necesita timp dar merita ♡♡♡

    1. Nu stiam de braduti, de la cine am luat reteta erau trecuti drept Piramida. Ce-i drept, reteta era intr-un caiet scris in ungureste, probabil la ei asa le zice. De incercat cu umplutura de care pomenesti si neaparat de pus si visina din visinata. Multumesc de recomandari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *