Prajitura Picnic cu ness

Prajitura Picnic cu ness1

45 min

mediu

8 portii

Prajitura Picnic cu ness isi ia numele de la biscuitii cu acelasi nume si este o delicioasa prajitura cu blat de cocos si mac, crema de lapte si o glazura de ness.

Potrivita pe orice masa de sarbatoare sau la o ocazie festiva, nu este o prajitura greu de preparat. Folositi cuptorul doar pentru a coace blatul, in rest aveti doar de asamblat prajitura Picnic cu ness.

Ingrediente prajitura Picnic cu ness

Pentru blat:
8 albusuri
200 g zahar
100 g mac
80 g nuca de cocos
3 linguri de faina
1 pachet praf de copt
Pentru crema:
8 galbenusuri
2 lingurite esenta de vanilie
150 g zahar
3 linguri de faina
500 ml lapte
250 g unt
2-3 lingurite Ness
Deasupra:
125 g biscuiti Picnic
nuca de cocos

Mod de preparare reteta prajitura Picnic cu ness

Blatul
Se mixeaza albusurile, cand s-au intarit, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.
Se adauga faina cernuta, praful de copt, macul si nuca de cocos. Se amesteca cu miscari usoare de sus in jos, in forma de cerc. Se tapeteaza forma cu hartie de copt sau ulei si faina si se toarna compozitia. Se coace in cuptorul preincalzit pana cand are o culoare aurie.

Crema
Se pune laptele la fiert cu zaharul. Se amesteca faina cu putin lapte, iar apoi se adauga galbenusurile. Dupa ce s-a fiert laptele, se toarna peste galbenusuri, se amesteca, apoi se pune inapoi pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Se ia deoparte si se lasa sa se raceasca. Se adauga untul, ness-ul si esenta de vanilie si se mixeaza.
Asamblarea prajiturii
Se pune 3/4 din crema peste blatul racit,iar peste crema se aseaza biscuitii, unul langa celalalt. Acestia se pot inmuia in putina cafea, dar e optional.
Restul de crema (1/4) se pune peste biscuiti.
Se presara cu nuca de cocos si se lasa la rece peste noapte. A doua zi se taie in felii, curatind cutitul inainte de fiecare felie.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *