Prajitura Napoleon

30 min

simplu

6-8 portii

Am gustat pentru prima oara prajitura Napoleon intr-o cofetarie iraniana si mi s-a parut a fi un desert greu de preparat. Dar cand am dat peste reteta aceasta am vazut ca se face chiar foarte usor. Ai nevoie doar de cateva ingrediente si intr-un timp scurt ai un desert foarte delicios.
Prajitura Napoleon am pregatit-o pentru provocarea pe care am primit-o de la Jamila Cuisine de a gati ceva cu un produs Edenia.

Ingrediente prajitura Napoleon

1 foaie de aluat de foietaj Edenia
300 ml frisca
2 lingurite apa de trandafir
1 baton de vanilie Kotanyi
zahar pudra

1

Mod de preparare reteta prajitura Napoleon

Se ia foaia de aluat de foietaj se se taie in doua.

2

In tava se pune foaie de copt, pe care se aseaza cele doi foi de aluat de foietaj. Daca nu vreti sa se umfle foile, le intepati cu o furculita.

3

Se da tava la cuptor si se coc foile pana cand s-au umflat si s-au rumenit.
Se lasa sa se raceasca si se taie, astfel incat vom obtine 4 foi. Una dintre ele o vom sfarama, aceasta va veni deasupra prajiturii.

4

Se bate frisca, daca nu e indulcita mai adaugam zahar. Se adauga bobite de vanilie si apa de trandafir si se mai bate putin.
Se imparte frisca in trei parti. Se aplica frisca peste o foaie, se aseaza cealalta peste, iar frisca, iar o foaie si iar frisca.

7

Deasupra se presara foaia maruntita si se pudreaza cu zahar. Se feliaza si se da la frigider 3 ore.

8

Mai multe retete delicioase si ingenioase gasesti la vitrinacuidei.ro

Incearca si tu prajitura Napoleon!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *