Prajitura Napoleon

30 min

simplu

6-8 portii

Am gustat pentru prima oara prajitura Napoleon intr-o cofetarie iraniana si mi s-a parut a fi un desert greu de preparat. Dar cand am dat peste reteta aceasta am vazut ca se face chiar foarte usor. Ai nevoie doar de cateva ingrediente si intr-un timp scurt ai un desert foarte delicios.
Prajitura Napoleon am pregatit-o pentru provocarea pe care am primit-o de la Jamila Cuisine de a gati ceva cu un produs Edenia.

Ingrediente prajitura Napoleon

1 foaie de aluat de foietaj Edenia
300 ml frisca
2 lingurite apa de trandafir
1 baton de vanilie Kotanyi
zahar pudra

1

Mod de preparare reteta prajitura Napoleon

Se ia foaia de aluat de foietaj se se taie in doua.

2

In tava se pune foaie de copt, pe care se aseaza cele doi foi de aluat de foietaj. Daca nu vreti sa se umfle foile, le intepati cu o furculita.

3

Se da tava la cuptor si se coc foile pana cand s-au umflat si s-au rumenit.
Se lasa sa se raceasca si se taie, astfel incat vom obtine 4 foi. Una dintre ele o vom sfarama, aceasta va veni deasupra prajiturii.

4

Se bate frisca, daca nu e indulcita mai adaugam zahar. Se adauga bobite de vanilie si apa de trandafir si se mai bate putin.
Se imparte frisca in trei parti. Se aplica frisca peste o foaie, se aseaza cealalta peste, iar frisca, iar o foaie si iar frisca.

7

Deasupra se presara foaia maruntita si se pudreaza cu zahar. Se feliaza si se da la frigider 3 ore.

8

Mai multe retete delicioase si ingenioase gasesti la vitrinacuidei.ro

Incearca si tu prajitura Napoleon!

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *