Prajitura inghetata falsa

60 min

mediu

20 portii

Prajitura inghetata falsa este o prajitura simpla pe care oricine o poate prepara acasa. Nu e deloc complicata, iar ingredientele folosite sunt simple.
Reteta prajitura inghetata falsa este perfecta pentru sfarsitul de saptamana, pentru platoul de prajituri de sarbatori sau pentru cand simtiti nevoie de ceva dulce.
Daca va place prajitura inghetata falsa cu singuranta veti indragi si prajitura Kinder Bueno sau prajitura Alba ca Zapada.

Ingrediente prajitura inghetata falsa

Blatul
4 oua
120 gr zahar
1 plic praf de copt
50 gr cacao
80 gr faina

Crema
800 ml lapte
8 linguri de zahar
10 linguri de faina
2 lingurite de cafea Ness
200 gr de unt

Frisca
300 ml frisca lichida
3 linguri zahar pudra
cacao

Mod de preparare reteta prajitura inghetata falsa

Blatul
Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Se adauga zaharul.
Se adauga galbenusurile si si mixeaza in continuare.
Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt.
Se incorporeaza cu miscari circulare, de sus in jos.
Se pun foaie de copt in tava de 20×30 cm si se toarna compozitia.
Se coace cam 20-25 de minute la 180 de grade sau cand scobitoarea iese curata.

Crema
Se prepara o budinca din lapte, zahar si faina .
Se lasa sa se raceasca si se mixeaza cu cafea si unt, pana se obtine o crema pufoasa.
Se lasa o jumatate de ora la frigider, apoi se aplica peste blat. Daca doriti, puteti sa-l insiropati putin.

Frisca
Se mixeaza frisca cu zaharul pudra. Eu folosesc zahar pudra vanilat facut de mine.
Se pune frisca peste crema si se pudreaza cu cacao.
Se lasa peste noapte la frigider.
A doua zi se feliaza si se serveste.

Prajitura inghetata falsa este delicioasa!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *