Prajitura cuburi de gheata

60 min

mediu

20 portii

Am gustat la o prietena aceasta prajitura si dupa ce m-am intors acasa, m-am pus pe cautat reteta. Pe bucataras.ro am gasit reteta, am schimbat putin ici-colo ca sa fac aroma dorita. Prajitura are trei straturi: blatul,budinca si frisca,iar in reteta veti regasi fiecare strat in parte.
A fost bestiala!!!

Ingrediente Prajitura cuburi de gheata

Pentru blat:
4 oua
120 gr zahar
1 plic praf de copt
50 gr cacao Dr Oetker
80 gr faina

Mod de preparare reteta Prajitura cuburi de gheata

Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul si un varf de cutit de sare.
Adaugam galbenusurile si pudra de cacao.Dupa ce am amestecat compozitia,adaugam faina amestecata  cu praful de copt.
Incorporam faina cu o miscare circulara ,de sus in jos.
Tapetam o tava de20x30 cu ulei si faina si o introducem in cuptorul preincalzit.
Se coace cam 20-25 de minute sau cand scobitoarea iese curata.
Pentru crema:
800 ml lapte
8 linguri de zahar (puteti mari cantitatea daca preferati mai dulce)
10 linguri de faina
2 plicuri de cafea solubila
200 gr de unt
Preparam o budinca din lapte,zahar si faina .
Lasam sa se raceasca,apoi mixam impreuna cu cafeaua solubila si untul.
Blatul nu l-am insiropat decat foarte putin,cu niste apa cu zahar vanilat.
Lasam budinca la frigider o jumatate de ora,apoi se intinde peste blat.
Pentru frisca:
300 ml frisca indulcita
cacao ptr decor
Batem frisca cu telul si cand s-a intarit o punem peste budinca.
Presaram cacao cu ajutorul unui site.
Se lasa peste noapte la frigider.
Incercati si voi Prajitura cuburi de gheata.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *