Prajitura cuburi de gheata

prajitura cuburi de gheata

Prajitura cuburi de gheata. Retete de prajituri pentru sarbatori.

Am gustat la o prietena aceasta prajitura si dupa ce m-am intors acasa, m-am pus pe cautat reteta. M-am oprit la aceasta, am facut doar niste mici modificari.
Prajitura are trei straturi: blatul, budinca si frisca, fiecare strat este separat, iar impreuna sunt un deliciu.

Intra in categoria dulciurilor de casa care par complicate, dar de fapt sunt usor de facut. Este o prajitura care isi merita locul pe platourile de sarbatori si are un mare succes.

Va recomand si prajitura Tosca

prajitura Tosca

Ingrediente prajitura cuburi de gheata

Pentru blat:
4 oua
120 gr zahar
1 plic praf de copt
50 gr cacao
80 gr faina

Pentru crema:
800 ml lapte
8 linguri de zahar (puteti mari cantitatea daca preferati mai dulce)
10 linguri de faina
2 plicuri de cafea solubila
200 gr de unt

Pentru frisca:
300 ml frisca indulcita
cacao ptr decor

Mod de preparare reteta

Blatul
Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul si un varf de cutit de sare.
Adaugam galbenusurile si pudra de cacao.Dupa ce am amestecat compozitia,adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Incorporam faina cu o miscare circulara ,de sus in jos.
Tapetam o tava de20x30 cu ulei si faina si o introducem in cuptorul preincalzit.
Se coace cam 20-25 de minute sau cand scobitoarea iese curata.

Crema
Preparam o budinca din lapte,zahar si faina .
Lasam sa se raceasca,apoi mixam impreuna cu cafeaua solubila si untul.
Blatul nu l-am insiropat decat foarte putin,cu niste apa cu zahar vanilat.
Lasam budinca la frigider o jumatate de ora,apoi se intinde peste blat.

Asamblare
Batem frisca cu telul si cand s-a intarit o punem peste budinca.
Presaram cacao cu ajutorul unei site.
Se lasa peste noapte la frigider.
Incercati si voi prajitura. Este delicioasa!

Merita sa incercati si prajitura Domino.

Prajitura Domino

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.