Prajitura cu zmeura si iaurt – reteta simpla si rapida

prajitura cu zmeura si iaurt

Prajitura cu zmeura si iaurt este una dintre prajiturile pe care o fac cel mai des este cea cu fructe de sezon si iaurt, o reteta pe care am vazut-o la Ruxy . Dintre toate cele incercate, cel mai mult ne-au placut cele cu caise, visine si zmeura. Se prepara rapid, este pufoasa si este versatila, pentru ca putem folosi orice fructe de sezon.

Incercati si prajitura turnata cu mere

prajitura turnata cu mere

Si prajitura cu caise si visine e delicioasa!

prajitura cu caise si visine

Ingrediente Prajitura cu zmeura si iaurt

  • 4 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 6 linguri de iaurt
  • 175 g zahar
  • 200 g faina
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • un bol cu zmeura (se poate folosi si congelata)

Mod de preparare reteta Prajitura cu zmeura si iaurt

[ponturi title=”mod de preparare”]

  1. Preincalzim cuptorul si cernem faina.
  2. Intr-un bol punem ouale, zaharul si esenta de vanilie si le mixam. Alternativ, adaugam uleiul si iaurtul.
  3. Adaugam faina, praful de copt si sarea si amestecam usor.
  4. Tapetam o tava cu ulei si faina si turnam compozitia. Din loc in loc, punem zmeura in mod uniform si dam tava la cuptor cam 45 de minute.
  5. Lasam sa se raceasca si servim.

[/ponturi]

Incercati si voi Prajitura cu zmeura si iaurt.

Vedeti si prajitura Tavalita cu nuca de cocos.

Prajitura Tavalita cu nuca de cocos
Prajitura Tavalita cu nuca de cocos

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Prajitura cu zmeura si iaurt – reteta simpla si rapida

  1. Bună ziua,
    Ați putea să-mi spuneți câte grame înseamnă 6 linguri se iaurt ?
    Si ce fel de iaurt ? 1,5 %,3,5%sau 10%grăsime?
    Luat cu lingura,dacă nu este foarte moale poate avea gramaj diferit si asta ar modifica consistența prăjiturii.
    Mulțumesc

    1. Se poate pune orice fel de iaurt si nu conteaza gramajul. Cu orice fel de lingura am pus, fie ca a fost cu varf sau fara, prajitura a fost grozava de fiecare data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.