Prajitura cu prune si budinca

Prajitura cu prune si budinca

Prajitura cu prune si budinca.

Pentru reteta m-am inspirat de pe aceasta pagina.

Ingrediente prajitura cu prune si budinca

300 g faina
150 g unt
2 linguri de indulcitor natural Green Sugar
1 pachet de praf de copt
2 galbenusuri
1 lingura smantana
varf de cutit de sare
Pentru crema
3 galbenusuri
5 albusuri
1 pachet de budinca de vanilie
1 zahar vanilat sau esenta de vanilie
2 linguri de indulcitor natural Green Sugar
1 kg prune
scortisoara dupa gust
5 linguri de gris

Mod de preparare reteta prajitura cu prune si budinca

Se amesteca faina, indulcitorul natural Green Sugar, praful de copt si sarea. Se adauga untul, galbenusurile si smantana si se framanta un aluat. Daca mai trebuie, mai adaugati putina smantana.
Se intinde aluatul intr-o tava de 28×32, se presara doua linguri de gris, se adauga prunele fara samburi si se presara celelalte 3 linguri de gris.

Prajitura cu prune si budinca001

Se prepara crema. Se bat albusurile spuma. In alt bol, se amesteca galbenusurile cu praful de budinca si apoi cu smantana. Compozitia se adauga la albusuri, amestecand incet cu o spatula, cu miscari usoare sub forma de cerc.
Se pune peste prune si se intinde pe toata suprafata, apoi se da tava la cuptorul preincalzit.

Prajitura cu prune si budinca005

Se coace 30-35 de minute la foc mediu (180).

Prajitura cu prune si budinca007

Prajitura cu prune si budinca010

Si acum sa vedem ce aveti de facut pentru CONCURS:
– sa dati SHARE acestei retete
– sa lasati aici linkul cu care ati dat share

Prajitura cu prune si budinca026

Premiul concursului este 1 borcan Green Sugar si 1 bol personalizat Green Sugar (bolul il puteti vedea in poza de mai sus), iar castigatorul va fi cel care va strange cele mai multe likeuri la reteta distribuita.
Perioada de desfasurare a concursului este 17.10 – 30.10, urmand ca pe 31.10 sa anuntam castigatorul.
Multa bafta si spor la strans like-uri!

Print Friendly, PDF & Email

7 Replies to “Prajitura cu prune si budinca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.