prajitura cu morcovi si crema de branza
Craciun,  Desert,  Pasti,  Prajituri,  Retete de sarbatori,  Statele Unite,  Torturi

Prajitura cu morcovi si crema de branza – desert pufos si aromat

Prajitura cu morcovi si crema de branza. Prajitura cu morcovi. Prajitura cu morcovi pufoasa. Desert cu morcovi. Reteta prajitura cu morcov. Prajitura cu crema de branza.

Un desert parfumat si delicat, perfect pentru orice anotimp

Daca iti plac prajiturile usor umede, aromate si cu o crema fina, atunci aceasta prajitura cu morcov si crema de branza este exact ce cauti. In varianta de astazi, o pregatim in forma dreptunghiulara, ideala pentru a fi taiata in patrate egale si servita la cafea, aniversari sau pur si simplu ca desert de weekend. Se poate prepara si sub forma rotunda.

prajitura cu morcovi si crema de branza

Sfaturi utile pentru o prajitura reusita

Se pot adauga in blat nuci tocate, stafide, ghimbir  sau coaja rasa de portocala pentru un plus de aroma.

Daca se doreste o crema mai usoara, se poate reduce cantitatea de crema de branza la 500 g si se poate adauga putina frisca in plus.

Prajitura se pastreaza foarte bine in frigider 3–4 zile si se serveste rece, taiata felii.

De ce sa incerci aceasta reteta

Prajitura cu morcov si crema de branza este un desert echilibrat, usor condimentat si extrem de parfumat. Blatul pufos si umed se combina perfect cu crema fina si racoroasa de branza, iar forma dreptunghiulara o face usor de portionat si de servit. Este un desert ideal pentru sarbatori, petreceri sau pur si simplu pentru rasfatul de zi cu zi.

prajitura cu morcovi si crema de branza

Ingrediente pentru prajitura cu morcovi si crema de branza

Pentru blat
300 g morcovi cruzi rasi (pe razatoarea mica)
250 g faina
100 g zahar alb
50 g zahar brun
2 plicuri zahar vanilat
1/2 lingurita sare
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
3 oua
100 ml lapte
130 ml ulei
2 lingurite scortisoara
1/2 lingurita ghimbir pudra
1/2 lingurita cuisoare pudra
1/4 lingurita nucsoara pudra

Pentru crema:
600 g crema de branza
400 ml frisca lichida neindulcita
160 g zahar pudra (de preferat vanilat)

Pentru decor:
firmituri de aluat sau nuci maruntite
morcovi decorativi din zahar sau alte ornamente preferate

Mod de preparare prajitura cu morcovi si crema de branza

Se pregatesc ingredientele.
Se preincalzeste cuptorul la 180°C si se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt.

Intr-un bol incapator se adauga faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara, cuisoarele, ghimbirul, nucsoara si zaharul vanilat. Se amesteca toate ingredientele uscate.

In alt bol se adauga ouale, zaharul alb si zaharul brun, apoi se amesteca bine cu telul sau mixerul pana se omogenizeaza. Se adauga uleiul si se amesteca din nou.

Se adauga laptele si se continua amestecarea. Apoi se adauga treptat ingredientele uscate peste cele lichide si se amesteca pana cand totul este bine incorporat.

La final, se adauga morcovii rasi si se amesteca usor cu o spatula pana cand compozitia devine uniforma.

Se toarna compozitia in tava si se niveleaza. Se coace la 180°C timp de 25–30 de minute sau pana cand prajitura trece testul scobitorii.

Dupa coacere, blatul se lasa sa se raceasca complet inainte de a-l taia si asambla.

Intr-un bol mare se adauga crema de branza si zaharul pudra. Se amesteca bine pana cand zaharul se dizolva complet.

Se adauga frisca lichida rece (care a stat cel putin 24 de ore la frigider) si se mixeaza pana cand crema devine ferma si pufoasa. Se are grija sa nu se mixeze prea mult, pentru a nu se taia crema.

Blatul racit se taie in trei foi egale. Se aseaza prima foaie pe un platou si se adauga un strat generos de crema.

Se aseaza a doua foaie si se adauga din nou crema. Se continua la fel si cu a treia foaie.

prajitura cu morcovi si crema de branza

Se imbraca intreaga prajitura in crema ramasa si se niveleaza frumos cu o spatula.

Se presara firmituri sau nuci maruntite pe deasupra si se decoreaza cu morcovi din zahar sau alte ornamente preferate.

Se da prajitura la frigider pentru cel putin 2–3 ore, de preferat peste noapte, pentru ca aromele sa se intrepatrunda perfect. Pofta buna!

RECOMAND SI ACESTE PRAJITURI CU FRUCTE:

Prajitura cu prune si bezea reteta simpla si pufoasa

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura ieftina cu coacaze rosii

Prajitura ieftina cu coacaze rosii

Prajitura Malai cu visine

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.