Prajitura cu morcovi si ciocolata

prajitura cu morcovi si ciocolata

60 min

mediu

8 portii

O singura data sa incerci prajitura cu morcovi si ciocolata si apoi va deveni una dintre prajiturile preferate. Pana nu incerci aceasta reteta, nu vei stii ce bun e morcovul in deserturi. Le confera o textura umeda, iar prajitura va fi aromata de la la condimente.
Prajitura cu morcovi si ciocolata se poate prepara in timpul saptamanii, dar si la ocazii festive. Se poate orna cu o glazura din crema de branza.

Ingrediente prajitura cu morcovi si ciocolata

200 g faina
2 lingurite de praf de copt
varf de cutit de sare
30 g cacao
1 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
100 g nuci sfaramate
50 g stafide
40 g nuca de cocos
3 oua
200 g zahar brun sau alb
100 ml ulei
125 gr ciocolata de lapte, topita si racita
3 cani morcovi dati pe razatoare

Mod de preparare reteta prajitura cu morcovi si ciocolata

Se pune faina, cacaoa, scortisoara, nucsoara intr-un bol. Se adauga nucile, stafidele si nuca de cocos.
Intr-un alt bol, se amesteca ouale, zaharul si uleiul. Se adauga ciocolata topita, apoi morcovii dati pe razatoare.
Se amesteca cu mixul de faina. Se pune intr-o forma pentru cuptor de 23×32 cm.
Se coace la foc mic (160C) cam 45 minute.
Se raceste 15 minute si se scoate din forma.

Incearca si tu prajitura cu morcovi si ciocolata.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *