Prajitura cu dovleac

50 min

mediu

16 portii

O prajitura care nu trebuie sa lipseasca toamna este Prajitura cu dovleac. A doua zi devine si mai frageda, iar prajitura va fi si mai gustoasa.

Ingrediente Prajitura cu dovleac

10 linguri zahar
10 linguri ulei
10 linguri lapte
1 praf de copt
3 oua
1 zahar vanilat
faina cat cuprinde (pentru un aluat elastic, usor de intins)
Umplutura
1 kg dovleac
2 lingurite de scortisoara
150 g zahar

Mod de preparare reteta Placinta de dovleac

Incalzim cuptorul.
Punem intr-un bol zaharul, uleiul, laptele si ouale si amestecam. Adaugam faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat. Amestecam si adaugam faina, pana obtinem un aluat usor de framantat si de intins. Va avea consistenta plastelinei usor de modelat. Lasam sa se odihneasca.
Dam dovleacul pe razatoare, amestecam cu zahar si scortisoara. Daca dovleacul este mai zemos, puteti sa il caliti si sa il scurgeti de zeama.
Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem prima foaie si o asezam in foaia tapetata cu ulei si faina. Punem umplutura de dovleac peste foaie si mai intindem inca o foaie pentru deasupra.
Dam tava la cuptorul preincalzit si coacem prajitura cam 30 de minute. Lasam sa se raceasca si o taiem in felii. Se poate pudra sau se poate lasa asa.

Incercati si voi Prajitura cu dovleac

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *