Prajitura cu branza si zmeura

60 min

simplu

20 portii

Reteta de prajitura cu branza si zmeura este asemanatoare cu prajitura Rudy, diferenta consta din adaugarea zmeurei. Cred ca se potriveste si cu alte fructe, cum ar fi: visine, cirese, mure, etc.

Recomand prajitura cu branza si zmeura atat pentru ocazii, dar si pentru un desert in familie.

La aceasta reteta am folosit zmeura congelata, am lasat-o putin la temperatura camerei si dupa ce am putut rupe bucati, am adaugat peste branza. Nu trebuie lasata la scurs.

prajitura cu branza si zmeura1

Ingrediente Prajitura cu branza si zmeura

Pentru aluat:
400 gr faina
250 gr unt
150 gr zahar
1 galbenus
1 pachetel praf de copt
2 linguri de cacao
Pentru umplutura:
750 gr branza de vaci
3 oua
125 gr zahar
1 lingurita esenta de vanilie
250 g zmeura proaspata sau congelata

Mod de preparare reteta Prajitura cu branza si zmeura

Intr-un bol punem ingredientele pentru aluat si amestecam cu lingura. Folositi un bol mai adanc.
In alt bol, punem ingredientele pentru umplutura si amestecam. Adaugati esenta de vanilie.
Luam o tava si o acoperim cu hartie de copt. Punem jumatate din aluat, adaugam umplutura de branza, punem zmeura si terminam cu restul de aluat.
Dam tava la cuptor si coacem prajitura 45 de minute
Lasam sa se raceasca inainte de a felia.

Incercati si voi prajitura cu branza si zmeura

.

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Prajitura cu branza si zmeura”

  1. am incercat aceasta reteta si la blat lipseste ceva ptr. ca totul e sfarmicios si nu se leaga NIMIC ptr. ca nu are cu ce (exp;lapte sau ulei) O reteta scrisa sa fie scrisa si cam atat

    1. Asa si trebuie sa fie aluatul, sfaramicios 🙂 In timp ce se coace, se leaga 🙂 Nu e doar o reteta scrisa si doar atat, o gasiti pe blog in mai multe combinatii, toate reusite. Avem chiar si un video facut de Mini Chefs, si ele s-au descurcat. Daca ati fi incercat reteta pana la capat, ati fi vazut ca nu are nevoie de lapte sau ulei. E una dintre cele mai usoare prajituri, cu siguranta o veti indragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *