Prajitura cu ananas si cocos

prajitura cu ananas si cocos

40 min

simplu

8 portii

De cand am vazut la Papa Bun prajitura cu ananas si cocos am si trecut-o pe lista de incercat.
Concluzia? Este o prajitura delicioasa si pufoasa, pe care o vei repeta cu siguranta.

Sper ca si tu vei trece prajitura cu ananas si cocos pe lista de incercat. E atat de simplu de facut si apreciata de toti cei care o gusta!

Ingrediente prajitura cu ananas si cocos

Pentru blat
6 oua, separate
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
3 linguri de amidon
3 linguri de ulei
3 linguri de apa
esenta de vanilie
putina sare
Pentru crema
1 conserva de ananas
500 ml frisca
zahar pudra, dupa gust
2 linguri de nuca de cocos
plus nuca de cocos pentru deasupra

Mod de prepare reteta prajitura cu ananas si cocos

Blatul
Se preincalzeste cuptorul
Galbenusurile se amesteca intr-un bol cu apa, uleiul si esenta de vanilie.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Cand s-au intarit, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana cand acesta se topeste.
Se adauga faina, amidonul si galbensurile.
Se amesteca cu un tel sau spatula cu miscari usoare de sus in jos, ca sa nu scada volumul.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se adauga compozitia, se niveleaza si se da la cuptor.
Se coace la foc mic pana cand blatul devine auriu.

prajitura cu ananas si cocos5

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se taie in doua.

prajitura cu ananas si cocos4

Crema
Compotul se scurge de lichid, iar ananasul se taie marunt cu ajutorul unui robot.

prajitura cu ananas si cocos6

Frisca se bate cu zaharul pudra. Se amesteca cu piureul de ananas si nuca de cocos.

prajitura cu ananas si cocos3

Se pune o foaie in tava, se adauga jumatate din crema si se niveleaza.

prajitura cu ananas si cocos2

Se pune deasupra cea de-a doua foaie, restul de crema si se presara cu nuca de cocos.

prajitura cu ananas si cocos1

Se da la rece pentru cel putin doua ore.

Incearca si tu prajitura cu ananas si cocos.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *