Prajitura Cremsnit American cu blat de cacao, budinca si frisca

prajitura cremsnit american

De curand, am descoperit o noua prajitura, prajitura Cremsnit American, cu baza de blat de cacao, crema din budinca cu albusuri si un mot de frisca. Frisca se poate pune si in forma de strat. Este o prajitura delicioasa si nu e migaloasa.

Aceasta prajitura mai este cunoscuta si sub alte denumiri, eu o mai stiu si ca prajitura cuburi de gheata.

Incercati si prajitura Tosca, prajitura Fanta sau prajitura Kinder Bueno.

Ingrediente Prajitura Cremsnit American

Pentru blat:
7 galbenusuri
200 g zahar
200 g faina
2-3 linguri de cacao
1 pachet praf de copt
11 linguri de apa
2 linguri de ulei
Pentru crema:
7 albusuri
7-10 linguri de zahar (dupa gust)
2 pachete budinca de vanilie
500-600 ml lapte
Pentru ornat:
250 ml frisca lichida

Mod de preparare reteta Cremsnit American

Preincalzim cuptorul.

Cum se prepara blatul
Se mixeaza galbenusurile cu zahar, apoi se adauga apa si ulei, cate o lingura o data. Adaugam faina cernuta, praful de copt si cacao, amestecam sa se incorporeze si turnam in tava de 23×32 cm tapetata cu ulei si faina sau cu foaie de copt.
Se coace blatul pana cand iese testul cu scobitoarea (scobitoarea iese curata).

Cum se prepara crema
Punem laptele la fiert. Amestecam continutul celor doua plicuri de budinca, cu putin lapte si zahar dupa gust. Cand laptela incepe sa fiarba, adaugam compozitia de budinca si amestecam des ca sa nu se lipeasca. Lasam sa se ingroase si luam de pe foc.
Batem albusurile spuma, apoi adaugam zaharul.
Amestecam budinca (nu o lasam sa se raceasca, o punem calda) cu albusurile si punem in tava, peste blat. Dam tava la cuptor inca 10-15 minute.
Lasam sa se raceasca.

Batem frisca.
Dupa ce s-a racit, feliem prajitura si ornam cu frisca cu ajutorul unui posh.

Incercati si voi Prajitura Cremsnit American. Pofta buna!

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.