Prajitura Alba ca Zapada cu portocale si foi de amoniac

Prajitura Alba ca Zapada cu portocale

Prajitura Alba ca Zapada cu portocale este una si aceeasi cu prajitura Alba ca Zapada, doar ca nu veti regasi gustul de lamaie, ci de portocala. O prajitura cu care veti impresiona musafirii si pe cei dragi.
Reteta prajitura Alba ca Zapada cu portocale ne-a fost trimisa de Simona de la Dosar de Mama si v-o recomandam si voua.
Fie ca e pentru sarbatori, sfarsit de saptamana, o aniversare sau doar pentru ca simti nevoia de ceva dulce, prajitura Alba ca Zapada cu portocale merita incercata.

Incearca si prajitura Jerbo sau prajitura Kinder Bueno.

Ingrediente prajitura Alba ca Zapada cu portocale

Pentru foi
10 linguri de lapte
10 linguri de zahar
10 linguri de ulei
2 oua
1 lingurita de amoniac
500 – 550 g de faina (sau cat cuprinde)

Pentru crema
1 litru de lapte
8 linguri de faina
sucul si coaja de la o jumatate de portocala
6 linguri de zahar
200 g de unt
1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare reteta Alba ca Zapada cu portocale

Foile
Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga cate o lingura de ulei si se mixeaza. Se adauga lapte. Se mixeaza.
Se adauga amoniacul si faina si se framanta un aluat.
Se imparte aluatul in trei bucati de marime egala.
Se intinde o foaie si se pune pe fundul tavii. Se coace pentru 5 minute la 180 de grade.
La fel se procedeaza si cu celelalte foi.

Crema
Se amesteca faina cu zahar, sucul si coaja de portocala si esenta de vanilie.
Se adauga laptele si se fierbe pana cand se ingroasa.
Se lasa sa se raceasca si se mixeaza cu untul.

Asamblarea
Se pune crema peste o foaie, se pune deasupra cealalta foaie, se adauga crema si iar o foaie.
Peste ultima foaie se adauga un strat de foaie si se presara nuca de cocos.
Se lasa la rece peste noapte, apoi se feliaza.

Prajitura Alba ca Zapada cu portocale e delicioasa!
Va astept si pe pagina de facebook.

Print Friendly, PDF & Email

5 Replies to “Prajitura Alba ca Zapada cu portocale si foi de amoniac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.