Porc marinat cu pasta de soia fermentata

porc marinat cu pasta de soia fermentata

Porc marinat cu pasta de soia fermentata este o reteta din bucataria coreeana. Probabil v-ati obisnuit ca preparatele cu carne sa fie mai picante, de data aceasta bucatile de porc sunt marinate cu doenjang, o pasta din soia fermentata.
Cu siguranta veti indragi si aceasta reteta , are un mod de preparare simplu si este delicioasa! Sursa de inspiratie o gasiti aici.
Ingredientele folosite in reteta le gasiti pe https://asianfood.ro/.

Ingrediente

1/2 kg carne de porc
Pentru marinata:
o lingura si jumatate de doenjang
2 linguri sos de soia
1 lingurita otet
1 lingura ulei de susan
2 linguri de miere
1 lingura de zahar
2 linguri de ceapa rasa
1 lingura de usturoi pisat
1 lingurita de ghimbir ras
piper, dupa gust
Optional: ceapa verde, usturoi verde, morcov, ridiche murata
ssamjang, pentru servire
frunze de salata, pentru servire

1

Mod de preparare reteta porc marinat cu pasta de soia fermentata

Carnea de porc se feliaza subtire.

2
Ingredientele pentru marinata se pun intr-un bol si se amesteca bine.

3

Se adauga carnea si se amesteca pana cand carnea este acoperita cu marinata. Se lasa deoparte cel putin 30 de minute.

4

Ceapa sau usturoiul verde si morcovul se taie betigase si se calesc (separat) in putin ulei. Se adauga sare si se pun intr-o farfurie.

5

Se pune tigaia de frill pe foc si cand s-a infierbantat se adauga bucatile de carne. Se prajesc pe ambele parti, intorcand de cateva ori, astfel incat marinata sa nu se arda.

6

Se servesc peste legume, eventual se pot infasura in frunze de salata verde.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.