Pogacele cu branza

pogacele-cu-branza-1

90 min

simplu

1 portii

Una dintre retetele de care sunt cea mai multumita este cea de Pogacele cu jumari, fiindca a devenit reteta mea de baza pentru pogacele. Pentru preparatele pe care le gatesc mai des,imi place sa gasesc o reteta buna si sa o urmez tot timpul. Exceptie,fac muffins-urile,acolo mereu incerc cate ceva nou.
Pogacelele ies foarte pufoase si straturile sunt foarte evidente.Este un aluat cu care se lucreaza usor si va recomand si voua aceasta reteta.

Ingrediente Pogacele cu cascaval

350 gr faina,cernuta
130 ml lapte caldut
50 ml de ulei vegetal
1 lingurita de zahar
1 lingurita de sare
1 cub de drojdie proaspata (25 gr)
1 galbenus de ou
200 gr cas de vaca
50 gr crema de branza
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita sare
1 albus de la ou (ptr uns)

Mod de preparare reteta Pogacele cu cascaval

In laptele caldut se adauga drojdia si zaharul.Se lasa deoparte 5 minute,apoi se adauga faina,uleiul ,sarea si galbenusul de ou si se framanta un aluat elastic. Se pune aluatul deoparte, intr-un loc ferit de curent (eu il pun in cuptorul cu microunde).

Dam casul pe razatoare sau il tocam la robot.Amestecam crema de branza si casul. Lasam putin cas deoparte pentru a presara deasupra pogacelelor.
Dupa ce aluatul s-a dublat ca volum.intindem pe o suprafata de lucru pe care am presarat faina o foaie de 1 cm. Se intinde o treime din pasta de branza si se impatureste de doua ori. Intindem iar foaia si adaugam inca o treime si iar o impaturim. Mai repetam operatia inca o data.
Intindem o foaie de 1 cm si taiem pogacele cu o forma rotunda de fursecuri sau cu un pahar.
Punem pogacelele in tava si le lasam inca 15 minute sa creasca.
Ungem fiecare pogacea cu albus de ou batut si presaram cas ras.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si le coacem cam 25 de minute sau pana cand se rumenesc deasupra.

Incercati si voi Pogacele cu branza

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “Pogacele cu branza”

    1. Sa le incerci,sa vezi ca vor crea dependenta 🙂 Am folosit Ceva Fin de la Delaco,dar merge orice fel de crema de branza. Daca te uiti sub reteta,vezi ca mai sunt si alte variante. Sarbatori fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *