Placinta spirala cu leurda

placinta spirala cu leurda2

30 min

simplu

4 portii

Leurda este motivul pentru care asteptam atat de mult primavara si anul acesta am vrut sa incercam ceva diferit, de aceea ne-am oprit la placinta spirala cu leurda.

Dupa ce am facut cateva cautari ne-am oprit la reteta de pe Food Design, care arata atat de apetisant ca m-a si trimis la bucatarie.

Reteta de placinta spirala cu leurda este o reteta de post si se prepara la tigaie.

Placinta spirala cu leurda este o reteta care tine de Traditie si gastronomie romaneasca, pe care le promovam cu mare drag.

Ingrediente Placinta spirala cu leurda

Pentru aluat
300 g faina
125 ml apa
1 lingura cu ulei
1/2 lingurita sare
Pentru umplutura
2 legaturi de leurda
1/4 lingurita de usturoi cu piper Kotanyi
sare dupa gust
ulei pentru tigaie

Mod de preparare reteta Placinta spirala cu leurda

Se amesteca faina cu apa, uleiul si sarea si se framanta un aluat elastic.
Leurda se toaca marunt si se condimenteaza cu piper cu usturoi si sare.
Aluatul se imparte in trei bilute. Se presara faina pe foaia de lucru si se intinde prima foaie. Se pune umplutura pe margine si se ruleaza. Daca e prea mult aluat, taiati surplusul.
Se pune ulei in tigaie si se formeaza un melc din sulul umplut cu leurda.
Continuam cu restul de aluat si leurda si adaugam in tigaie, pana se formeaza o spirala.
Se prajeste cam 10 minute pe o parte sau pana se rumeneste. Se intoarce pe partea cealalta.
Se serveste calda sau rece.

Incercati si voi placinta spirala cu leurda.

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Placinta spirala cu leurda”

  1. Multumesc pt. cuvintele frumoase si ma bucur ca te-ai oprit la reteta mea. O sa inregistrez link catre tine in pagina cu feedback / cititori si in cozonacul rapid facut dupa reteta ta, sper ca il ai si pe blog, nu doar in bucataras 🙂

    1. Dupa ce am luat leurda, am intrat pe google si cand am vazut placinta ta n-am mai avut ochi pentru alte retete :))) Mi-a placut mult aluatul, o sa il foloesc si la alte placinte. Am cozonacul si aici. Multumesc de reteta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *