Placinta greceasca cu portocale

60 min

simplu

20 portii

Placinta greceasca cu portocale, in Grecia cunoscuta sub numele de Portokalopita, am vazut-o pentru prima oara la bucataras Oana si mi-a placut atat de mult cum arata, ca am incercat-o si eu. O prajitura usor de preparat, cu o aroma inconfundabila de portocale si pe care o veti face de multe ori.
Am facut doar jumatate din sirop, daca vreti placinta si mai dulce si si mai insiropata, puteti dubla cantitatea.

Ingrediente Placinta greceasca cu portocale

400 g foi de placinta
200 g iaurt
4 lingurite praf de copt
100 g zahar
4 oua
250 ml ulei
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la o portocala
Pentru sirop:
200 ml suc de portocale
100 ml apa
200 g zahar
coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare reteta Placinta greceasca cu portocale

Foile de placinta se rup in bucati si se lasa cel putin 4 ore la uscat in tava. Din cand in cand se mai amesteca.
Iaurtul se amesteca impreuna cu praful de copt si se lasa deoparte 5 minute. Sa il puneti intr-un bol incapator, iaurtul se va umfla.
Intre timp, se mixeaza ouale cu zahar, ulei, zahar vanilat si coaja rasa de la o portocala, pana cand zaharul se topeste. Se adauga la iaurt, apoi se pune compozitia peste foile de placinta si se lasa 10 minute sa se inmoaie.
Am folosit o tava de 20×28 cm.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se tine cam 30 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca si sa fie inchegata.
In acest timp, se prepara siropul. Punem toate ingredientele pe foc, cand incepe sa fiarba si se topeste zaharul, luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Se scoate placinta de la cuptor, se lasa sa se raceasca pana putem sa o feliem. Se taie in cubulete si se pune sirop deasupra si intre ele. Se lasa sa se raceasca complet si se serveste.

Incercati si voi Portokalopita.

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “Placinta greceasca cu portocale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *