Placinta cu spanac

placinta cu spanac1

90 min

mediu

8 portii

Dupa ce am descoperit reteta de aluat pentru placinte sarate, am inceput sa experimentez si am facut placinta cu spanac.
Aluatul se poate framanta si la masina de paine, respectati instructiunile si ordinea ingredientelor.
Placinta cu spanac este excelenta si pentru pachetelul de scoala sau servici.
Pentru o placinta cu spanac mai crocanta, intindeti foile mai subtiri si adaugati mai mult ulei in tava.

Ingrediente Placinta cu spanac

Pentru aluat
150 ml apa calduta
150 ml lapte
1 lingura de zahar
1 ou
30 ml ulei
25 g drojdie
500 g faina
1 lingurita de sare
Pentru umplutura
1 ceapa
450 g spanac congelat
sare, dupa gust
usturoi si piper Kotanyi

Mod de preparare reteta Placinta cu spanac

Mai intai preparam maiaua. Intr-un bol mic, punem apa calduta cu lingura de zahar si drojdia. Lasam deoparte 5 minute.
Intr-un bol mai adanc, cernem faina si adaugam in mijloc maia, oul, laptele si uleiul. Framantam. Adaugam si lingurita de sare. Nu lasam sarea sa intre in contact direct cu drojdia, altfel aluatul nu va mai creste.
Acoperim bolul si lasam deoparte intr-un loc cald, ferit de curent, pana se dubleaza ca marime.

Preparam umplutura. Ceapa se curata si se taie. Se caleste, dupa ce s-a inmuiat putin adaugam spanacul si tinem pe foc pana scade apa. Condimentam cu sare si piper. Lasam sa se raceasca.

Ungem tava cu ulei. Daca le vreti ca cele prajite, puneti in tava putin mai mult ulei.
Impartim aluatul in mai multe bucati, depinde ce marime vrem sa aiba placintele. Intindem fiecare bucata cu sucitorul, cat mai subtire, punem umplutura la mijloc si impaturim. Asezam in tava cu partea impaturita in jos.
Dupa ce am terminat toate bucatile, se da tava la cuptor, se rumenesc placintele pe o parte si se intorc pe cealalta parte.
Se servesc calde sau reci.

Incercati si voi Placinta cu spanac.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *