Pilaf sarbesc

30 min

simplu

4 portii

Pilaf sarbesc este o reteta de post, dar poate fi folosita si ca garnitura la diferite fripturi.
Pentru reteta pilaf sarbesc aveti nevoie de doar cateva ingrediente simple. Este usor de preparat, chiar si pentru un incepator.
Sursa reteta pilaf sarbesc aici.

Pilaf sarbesc este delicios! Incearca si tu reteta.

Ingrediente pilaf sarbesc

1 ceapa
1 morcov
1 ardei gras
1 rosie
1 cana de orez
3 cani de apa
2 linguri de ulei
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare reteta pilaf sarbesc

Legumele se curata si se taie cubulete. Morcovul il puteti rade.
Orezul se clateste in mai multe ape.
Ceapa se caleste in ulei, se adauga morcovul, apoi ardeiul si rosia. Se calesc.

Se adauga orezul si se caleste putin.

Se adauga apa, sarea, se amesteca si se pune capacul.

Se lasa la foc mai mare pana cand incepe sa fiarba, apoi se lasa la foc mic, pana cand nu mai are apa.

Se opreste focul si se lasa deoparte, acoperit, pentru inca 10 minute.

Pilaf sarbesc se serveste ca si garnitura sau ca atare, alaturi de o salata sau muraturi.

Incearca si tu pilaf sarbesc.

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *