Pilaf cu linte si pui

Daca va place lintea, incercati aceasta reteta simpla de pilaf cu linte si pui, o reteta care poate fi adaptata si perioadei postului, daca eliminati pieptul de pui.
Lintea fierbe mai repede daca este inmuiata peste noapte, in acest fel va fierbe in acelasi timp cu orezul si carnea de pui. Daca nu ati inmuiat lintea, o puteti fierbe separat si o adaugati mai tarziu in reteta.

Ingrediente Pilaf cu linte si pui

1 piept de pui
2 pahare de orez cu bobul lung
2 pahare de linte
1 ceapa
ulei
sare

Mod de preparare reteta Pilaf cu linte si pui

Lintea se pune la inmuiat peste noapte.
Pieptul de pui se curata si se spala. Se taie in cubulete de marime egala, de cca 2 cm.
Ceapa se curata, se spala si se taie in cubulete sau fasii. Orezul se spala in mai multe ape si se scurge. Lintea se scurge de apa.
Punem o craticioara pe foc, adaugam ceapa si o calim. Cand incepe sa-si schimbe culoarea adaugam si bucatile de pui. Amestecam, lasam putin sa se caleasca, apoi adaugam orezul si lintea. Punem supa de pui sau apa cat cuprinde si lasam sa fiarba. Cand scade apa, mai adaugam si amestecam usor. Cand s-a inmuiat lintea si orezul, lasam sa scada apa de tot si luam de pe foc. Lasam deoparte, acoperit cu capacul, 10 minute.
Se serveste cald cu salata sau muraturi.

Incercati si voi Pilaf cu linte si pui

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.