Pilaf cu lamaie

40 min

simplu

4 portii

Noi mancam destul de mult orez si e cam plictisitor sa servim numai orez simplu sau pilaful romanesc, asa ca am incercat multe feluri si acesta este in topul 3.
Am folosit o cana de 200 de ml.

Ingrediente Pilaf cu lamaie

3 linguri de unt
3 catei de usturoi,taiati marunt sau pisati
2 morcovi ,dati pe razatoare
1  1/3 cana de orez cu bobul lung
3 cani de apa
un cub de Maggi de gaina
2 lingurite de coaja de lamaie, data pe razatoarea fina
sare dupa gust

Mod de preparare reteta Pilaf cu  lamaie

Topeste untul si adauga usturoiul si morcovul ras si caleste 5 minute.
Adauga orezul si amesteca.
Adauga apa,cubul si sarea.
Fierbe orezul la foc mijlociu 20 minute.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *