Piept de pui cu cascaval

Piept de pui cu cascaval

Reteta piept de pui cu cascaval este o reteta rapida, la care mai aveti nevoie doar de o garnitura simpla din legume sau orez.
O recomand celor ce tin dieta, iar celor ce sunt la dieta Dukan sa foloseasca cascaval cu grasimi reduse sau sa il elimine din reteta.

Copiii indragesc pieptul de pui preparat astfel.

Pieptul de pui este ingredientul meu favorit pentru prepararea mesei, mai ales daca am nevoie de un pranz sau o cina rapida. Este un ingredient foarte versatil, se poate folosi la supe, aperitive, felul doi si poate fi gatit la aburi, prajit, in cuptor, taiat in cubulete, ca atare sau sub forma de carne tocata.

Ingrediente 

un piept de pui, dezosat
1 lingura condiment friptura de pui
2 felii de cascaval
1 lingura de ulei

Mod de preparare reteta Piept de pui cu cascaval

Pieptul de pui se spala si se usuca pe prosoape de bucatarie de unica folosinta.
Se taie in doua bucati, partea mai groasa se poate bate putin ca sa fie mai plata.
Se presara condiment friptura de pui pe ambele parti si se lasa deoparte 5 minute.
Se pune o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat se adauga lingura de ulei.
Se pun bucatile de pui, dar nu trebuie sa le lasati sa se atinga intre ele. Dupa ce s-au rumenit, se intorc pe cealalta parte.
Se pun feliile de cascaval peste pui si se acopera tigaia cu un capac, la foc mic. Se tin pe foc cam 5-10 minute sau pana cand pieptul de pui este facut.
NU intepati pieptul de pui, sucul propriu va curge si veti ramane cu o bucata de carne uscata. Preparat astfel , puiul va avea o crusta pe dinafara si va fi zemos pe dinauntru.
Se serveste cald cu o garnitura de orez sua legume.
Se poate prepara si la cuptor, dar pentru ca are o cantitate redusa de ulei, se poate foarte bine pregati si la tigaie, chiar daca sunteti la dieta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.