Pasta iute cu piper de Sichuan

Cele mai bune amestecuri si sosuri sunt cele facute acasa, dupa gustul fiecaruia. Unii prefera mai picant, altii mai dulce sau cu mai mult usturoi.
Pasta iute cu piper de Sichuan se poate pregati cu ulei de ardei iuti (Chili Oil) sau cu ulei vegetal.
 

Ingrediente Pasta iute cu piper de Sichuan

10 ardei iuti uscati
1 lingura de piper de Sichuan
1-2 cm de ghimbir proaspat
1 capatana de usturoi
50 ml chili oil sau ulei vegetal

Mod de preparare reteta Pasta iute cu piper de Sichuan

Ghimbirul se rade, iar usturoiul se curata de coaja.
Ardeii iuti se rup in bucati.
Punem ardeii,piperul de Sichuan, usturoiul si ghimbirul in mojar si maruntim totul.
Adaugam uleiul si amestecam bine, apoi turnam compozitia intr-un borcan sterilizat care se inchide etans.
Se pune la frigider (il tin acolo din cauza usturoiului care poate cauza botulism in contact cu uleiul) si se foloseste la stir fry, salate, supe si la alte mancaruri asiatice.
Daca sunteti amatori de mancare chinezeasca, incercati si voi Pasta iute cu piper de Sichuan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.