Pasta de Azuki – Azuki bean paste

For English version scroll down

Cand am vazut la Andreea pasta de fasole rosie am fost fericita:) Sunt multe deserturi japoneze care o folosesc,dar este un ingredient mai putin cunoscut noua si care nici nu prea se gaseste…n-am zis ca nu se gaseste deloc, cei de la veganlife.ro il au pe stoc si daca folositi codul Promit3 primiti o reducere de 3% la orice comanda facuta.
Urmeaza in curand si un desert facut cu aceasta pasta.
Ingrediente:
1 cana de fasole rosie azuki
150 gr zahar
Peste noapte se pune fasolea la inmuiat. A doua zi,am fiert-o in kukta,oala cu presiune.
Am scurs fasolea fiarta si am pus-o intr-o craticioara cu zaharul. Se zdrobeste cu blenderul vertical sau chiar cu o furculita.
Se poate trece amestecul si printr-o sita ca sa scapati de coaja, mie imi place aceasta textura,dar incerc data viitoare si varianta mai fina.
Se amesteca bine pana se topeste zaharul,eventual puteti pastra din apa in care s-a fiert ca sa mai adaugati daca vreti o consistenta mai subtire.
Se foloseste la diverse deserturi asiatice.
Azuki bean paste
Probably it’s available in your supermarket aisle, but for those who aren’t in easy reach of it here how it’s done…or at least how I made it.
Ingredients:
1 cup azuki red beans
150 gr sugar (about 2/3 cup)
Soak the beans overnight. Boil the next day,I used a pressure cooker.
Strain and place the cooked beans with the sugar in a saucepan.
Using a stick blender mix them and simmer until sugar dissolves.
Use in Asian desserts.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “Pasta de Azuki – Azuki bean paste”

  1. nu stiam de pasta asta de fasole rosie.drept e ca nu ma prea omor dupa deserturile asiatice.am mancat niste prajiturele si bomboane japoneze,aduse de o prietena a mea,aratau foarte apetisant,dar erau absolut insipide.

  2. Pansy,sa stii ca dureaza o vreme pana te obisnuiesti cu anumite gusturi asiatice. La mine a durat destul de mult pana a inceput sa-mi placa fasolea rosie,eu nu asociam deloc fasolea cu deserturile. Primul contact a fost inghetata cu azuki:))

  3. Chiar ca-i buna in prajituri ! Am mancat cu Andreea niste turtite parca ce contineau asa ceva .. sau sper sa nu gresesc .. ca mancam atunci din 5 feluri cu 7 guri.. ma corecteaza ea ;)) Pupici

    1. lacrima,e ca o …fasole dulce:)) a fost mai greu pana am trecut de faptul ca fasolea se mananca si dulce,dar acum imi place. Vreau sa incerc si varianta mai cremoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare