Pasta de ardei capia Piros Arany

pasta de ardei capia

180 min

mediu

1 portii

„Este vremea cand punem vara la borcane ca sa o avem pentru iarna ce urmeaza. Cu mare drag imi pregatesc camara pentru zilele reci ce au sa vina si au sa tina prea mult, iar iarna imi incalzesc sufletul cand cu si mai mare drag le scot pe masa si ne aducem aminte ce cald a fost, ce bine si ce mai stralucea soarele afara. Degeaba, sunt si raman o incurabila iubitoare a verii!
Doresc sa impart cu tine reteta mea de pasta de ardei capia, echivalentul pastei unguresti Piros Arany, doar ca este facuta in casa, fara E-uri si alte adaosuri.” – Carmen Nemeth. Iti multumim si apreciem ca ne-ai trimis reteta de pasta de ardei capia Piros Arany.

Ingrediente pasta de ardei capia Piros Arany

10 buc ardei capia
6 gogosari
3 cepe albe
1 radacina de telina
10 ardei iuti (20-25 pentru a fi mai picanta)

Mod de preparare reteta pasta de ardei capia Piros Arany

Se dau prin masina de tocat ingredientele de mai sus si se fierb 2 ore. Apoi adaugam: 3 linguri sare (dupa gust), 1,25 litru suc de rosii. Intr-un tifon sau un recipient de inox(pentru fiert ceaiul negru) punem 5-6 cuisoare, 3-4 buc ienibahar, 3-4 buc scortisoara, piper boabe. Eu pun piperul boabe de la inceput. Adaugam si 200 ml otet.
Fierbem pana se ingroasa, adaugam 250 gr zahar, foi de dafin, in ultimele 5 minute de fierbere zdrobim 3-4 catei de usturoi.
Se pune calda in borcane, se tine in paturi pana se raceste.
Se serveste in sendviciuri si in mancaruri.Dupa deschidere se va tine la frigider.

Iti multumim mult, Carmen, pentru reteta de pasta de ardei capia Piros Arany.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *