Pampuste – Gogosi de Bucovina

Inca nu le-am incercat,le-am gasit in Click,pofta buna si apartine Aureliei Badale din jud Suceava. Poza arata super bine si o sa le incerc si eu in curand.Avand cartofi in ea,cred ca stau proaspete un timp mai indelungat.

Ingrediente:
250 gr faina
4 cartofi,fierti si da-ti prin masina de tocat
1 pliculet drojdie uscata
1/2 ceasca apa calda
un praf de sare
ulei ptr prajit
zahar pudra ptr decor

Amesteci cartofii cu faina si putina apa calda,pana iti iese un aluat potrivit de tare.
In aluat,adaugi drojdia inmuiata intr-o lingura de apa,pui si sarea si framanti din nou.Lasi sa creasca 30 minute.
Din aluatul crescut intinzi o foaie nu mai groasa de 2 cm,din care tai cercuri cu gura unui pahar mai mare.
Pui fiecare cerc in aluatul incins,unde se va umfla si rumeni pe toate partile.
Scoti pampustile cu o spumiera si dupa ce s-au mai racorit le presari din abundenta cu zahar pudra.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.