Painici cu usturoi si ceapa verde – Garlic Hoagie Rolls

For English version scroll down

Precis stiti ca eu cu aluatul de paine nu prea ma impac. Eh,uite ca am reusit sa-mi bag si eu mainile intr-un aluat. Parca imi facea cu ochiul si era elastic … a fost o placere prima experienta, dar nu o sa o repet cu toate aluaturile,cele mai multe sunt alunecoase si se lipesc de degete.
Acuma sa va spun cat de buna e aceasta paine,putin dulce,aromata si moale, a avut un succes imens! 
Si v-am spus ca se si fac rapid?
Ingrediente:
1/2 cup apa calduta
1/2 cup lapte caldut
1 ou batut
2 linguri de zahar
1 lingura de unt
1 lingura de ceapa verde,tocata marunt
1/2 lingurita sare
1 1/2 lingurita usturoi pudra
3 1/4 cup de faina
3 lingurite de drojdie uscata
Se pune intr-un bol drojdia,zaharul,laptele si apa.
Acum adaugam faina,untul topit,ceapa verde,sarea si usturoiul pudra.
Se framanta sau se amesteca bine si se formeaza 9 chifle ca pentru hotdog sau orice forma doriti voi.
Se pun in tava,se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa creasca pana se dubleaza,cam  20-30 de minute.
Se pune tava in cuptorul preincalzit si se coc painicile cam 12-15 minute sau pana cand incep sa se rumeneasca usor pe deasupra. Eu cred ca ar fi trebuit sa le mai las putin pe ale mele.
Se lasa sa se raceasca. 
Noi le-am mancat asa,nu am mai asteptat sa le ungem cu nimic,ca prea bune au fost.
I found this at Kitten’s and it belongs to Chef Shapeweaver. Highly enjoyed these rolls, I had no chives and replaced with scallions,but it matched perfectly the sugar and garlic powder. It’s going to be a regular in our household.
Ingredients:
1/2 cup warm water  
1/2 cup warm milk  
1 egg, lightly beaten
2 tablespoons sugar
1 tablespoon butter 
1 tablespoon minced chives or 1 1/2 teaspoons dried chives
1/2 teaspoon salt
1 1/2 teaspoons garlic powder
3 1/4 cups bread flour
3 teaspoons dry active yeast
In a bowl,add sugar,water,milk and yeast.
Add the rest of the ingredients and make a dough.
Form 9 rolls.
 Cover;let rise in a warm place until doubled, 20 to 30 minutes.
Bake at 350 degrees for 12 to 15 minutes or until golden brown.
Remove from pans to wire racks to cool.
Print Friendly, PDF & Email

4 Replies to “Painici cu usturoi si ceapa verde – Garlic Hoagie Rolls

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.