Painici cu lapte

painici cu lapte

180 min

mediu

10 portii

Cine ar refuza la micul dejun niste painici cu lapte proaspete si care sa contina si bucatele de ciocolata? Eu cu siguranta n-as fi in stare sa o fac.
Coman Ligia a raspuns invitatiei noastre de posta o reteta si ne-a adus aceste painici cu lapte foarte apetisante.
Daca nu gasiti pepite sau chipsuri de ciocolata, folositi ciocolata de menaj sau o tableta, dar sa fie de buna calitate si cu un continut ridicat de cacao.
Multumim Ligia pentru aceasta minunata reteta de painici cu lapte, iar pe voi va invit sa-i vizitati pagina cu retete.

Ingrediente Painici cu lapte

300 gr faina
60 gr de zahar
170 ml lapte cald
1 plic drojdie uscata
1 plic zahar vanilat
50 gr unt
cateva pepite sau bare de ciocolata
pentru uns:
1 ou + 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare reteta Painici cu lapte

Intr-un bol se amesteca laptele cald, drojdia si zaharul si se lasa la crescut 30 min.
Intr-un castron se pune faina, amestecul de lapte cu drojdia,zaharul si zaharul vanilat.
Se amesteca cu mixerul cca 5 minute, apoi se adauga untul in bucati mici si putina sare,apoi se amesteca cca 10 min.
Se lasa la crescut 1 ora, acoperit cu un prosop curat.
Dupa ce a crescut se preseaza compozitia ptr a scoate aerul apoi se ruleaza pe un blat si se taie 10 bucati.Se preseaza fiecare bucata cu un rulou, se pune cate o bara sau cateva pepite de ciocolata se ruleaza si se obtine o mini bagheta.
Fiecare bagheta se cresteaza cu un cutit, se pun intr-o tava si se lasa la crescut cca 30-40 min.
Dupa ce au crescut se ung cu un ou batut si 1 plic de zahar vanilat.
Se coc la cuptorul incins cca 15-20 min la 180°.
Se servesc calde cat si reci alaturi de o cafea buna sau cu o ciocolata calda, cacao cu lapte etc.
Pofta buna!

Incercati si voi Painici cu lapte180.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *