Paine spaniola – Pan de Horno

De curand fac paine de casa si mereu incerc o reteta noua,mai ales o aroma mai aparte. Mi-a placut mult aceasta paine spaniola si desi e foarte similara cu reteta de paine frantuzeasca pe care o folosesc,ulei de masline extra virgin ii da o aroma care te face sa mai tot rupi o bucatica din ea.
Am reteta de la prietena mea Annacia si ea a obtinut-o direct de la sursa,de la un brutar de la o panaderia,in Spania. Rugamintea ei a fost sa-i postam linkul (vad ca deocamdata nu functioneaza):Pan de Horno

Ingrediente:
1 1/2 lingura de drojdie uscata
3 cani apa calduta
7 cani de faina
2 lingurite sare
1/4 cana ulei de masline extra virgin
Amesteca drojdia cu apa si pune deoparte 10 minute.
Amesteca sarea cu faina.
Adauga uleiul de masline si amesteca cu degetele.
Incetul cu incetul adauga apa cu drojdia,continuand sa amesteci cu degetele.
Pune aluatul pe o masa pe care ai presurat in prealabil faina.
Framanta pana aluatul devine elastic.
Pune aluatul intr-un bol si lasa-l deoparte la caldura,pana se dubleaza.
Framanta-l din nou si lasa-l deoparte 15 minute.
Taie bucati din aluat si da-le forma dorita.Poti taia sau cresta deasupra pentru forma.
Se coace in cuptorul incalzit,la foc mare,cam 30-50 de minute.
S-ar putea sa nu-ti reuseasca de prima data (vezi fotoul meu),dar dupa ce ai incercat reteta de cateva ori vei avea rezultate excelente.
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *