Paine rustica

Am reteta de la o prietena care locuieste in Sudul Frantei.Imi place reteta fiindca nu trebuie sa ma murdaresc cu aluat lipicios,totul se face cu lingura de lemn!Dupa ce creste aluatul se poate pastra in frigider pana aveti nevoie,se poate pastra pana la doua saptamani cu conditia sa fie acoperita bine cu punga de plastic altfel se formeaza o crusta.Gustul devine si mai bun daca sta macar 24 de ore in frigider.
1 cup = 1 cana de 200 ml


Ingrediente:
3 cup apa calduta
1 1/2 lingurita drojdie uscata
2 1/2 lingurite sare de mare
6 1/2 cup faina

Se pune apa calduta intr-un bol.
Se adauga drojdia si sarea si se amesteca.
Se adauga faina si se amesteca cu o lingura de lemn.
Se acopera bolul cu o punga de plastic si se lasa sa creasca 2 ore.
Dupa ce a crescut se poate face o paine sau se poate pune aluatul in frigider.
Daca faceti acum o paine,faceti forma dorita,puneti-o in forma pentru cuptor si mai lasati sa creasca 20-30 de minute.
Se coace 30 minute sau pana cand daca ciocanesti pe fund iese un sunet de gol.
Poti adauga un bol de apa in cuptor,astfel o sa aibe o coaja crocanta si o sa fie umeda pe dinauntru.
Daca faceti in alta zi,se scoate painea,se pune in forma si se lasa sa creasca.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.