Paine artizanala de 5 minute

Asta a fost prima mea incercare de a face paine vreodata. Ce m-a atras? Faptul ca nu m-am facut pe maini cu aluat si ca poate sta in frigider doua saptamani si mereu rupi din aluat chiar numai cat faci si in acest fel ai mereu paine proaspata. Nu a rezistat niciodata aluatul doua saptamani,mereu s-a terminat.
De atunci,am mai incercat mai multe retete,acuma am una favorita pe care o fac mereu,la aceasta mi se pare cam mare cantitatea de drojdie.
Folosesc cana de masura americana care e echivalenta cu cana noastra de 200 ml.
Daca apa e calduta,aluatul se dubleaza in marime in doua ore,daca nu in 3-4.

Ingrediente:
3 cani apa calduta
1 1/2 lingura de drojdie uscata
1 1/2 lingura sare
6 1/2 cani faina

Se adauga drojdia in apa si se lasa cam cinci minute.
Se adauga faina si sarea si se amesteca cu lingura. Nu trebuie framantat aluatul,numai daca chiar tii dinadins. Eu il amestec cu lingura pana se incorporeaza toata faina.
Se lasa la dospit 2 ore.
Cand aluatul s-a dublat se poate face deja prima paine,dar cea de a doua zi are gust mai bun.
Se baga la frigider si se scoate mereu cantitatea de care e nevoie.
Ca sa nu se lipeasca aluatul de maini,uda-le in prealabil.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “Paine artizanala de 5 minute”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *