Oua marmorate chinezesti

70 min

simplu

4 portii

Dupa sarbatorile de Pasti mereu ne raman oua, iar daca nu vreti sa le folositi doar la eternii cartofi frantuzesti atunci puteti face si voi oua marmorate chinezesti.
Am vazut oua marmorate chinezesti pentru prima oara in Taiwan, la ABC-urile de la coltul strazii sau la marginea strazii. Ouale stateau intr-un lichid negru si fierbeau cu orele. Aroma era una noua pentru mine, cu timpul am ajuns s-o indragesc.

Folositi un ceai negru de calitate si puteti lasa oul sa fiarba mai mult.

Ingrediente oua marmorate chinezesti

4 oua fierte tari (cu coaja)
300 ml de apa
un plic de ceai negru de calitate buna
2 linguri de sos de soia
1/4 lingurita sare
2 bucati de anason stelat
1/2 baton de scortisoara Kotanyi
2 fasii de coaja de portocale sau mandarina

Mod de preparare reteta oua marmorate chinezesti

Ouale  se crapa pe toata suprafata (asa se va obtine modelul marmorat),dar coaja nu se va scoate.
Intr-o oala punem apa la fiert, cand incepe sa clocoteasca adaugam ceaiul, sosul de soia, sarea, anasonul stelat, scortisoara si coaja de citrice.
Introducem ouale si fierbem cam o ora la foc mic. Le-am lasat peste noapte, la rece, in ceai.
A doua zi am scos coaja,unde e modelul mai pronuntat nu am scos pielita,la celelalte da.
Se servesc in salate,sandvisuri sau ca atare.

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “Oua marmorate chinezesti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *