Orez la aburi

kotanyi-116

30 min

simplu

1 portii

Pentru ca multe mancaruri asiatice de pe blog se servesc cu Orez la aburi, va aduc metoda lui Jamie Oliver si vazuta in cartea „Jamie Ministrul Hranei Sanatoase”. Orezul care ramane se pune la frigider si se poate folosi a doua zi la orez prajit.

Ingrediente Orez la aburi

-orez
-apa
-sare

Mod de preparare reteta Orez la aburi

Metoda este foarte simpla. Aveti nevoie doar de niste orez,de preferat cu bobul lung sau basmati.
Intr-o oala mare,punem apa cu sare la fiert. Intre timp punem orezul intr-o strecuratoare si clatim pana apa devine limpede.
Cand apa incepe sa clocoteasca, puneti orezul si asteptati pana cand orezul incepe sa „danseze” in apa. Din acel moment mai fierbeti 5 minute.
Puneti orezul intr-o strecuratoare de metal. Varsati apa in care a fiert si adaugati putina apa proaspata. Asteptati sa fiarba apa si puneti strecuratoarea cu orez pe oala. Acoperiti orezul cu folie de aluminiu sau cu un capac. Lasati orezul la aburi 8-10 minute.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *