Orez la aburi reteta simpla dupa metoda lui Jamie Oliver

orez la aburi

Orez la aburi – dupa metoda lui Jamie Oliver

Pentru ca multe mancaruri asiatice de pe blog se servesc cu Orez la aburi, va aduc metoda lui Jamie Oliver, vazuta in cartea „Jamie Ministrul Hranei Sanatoase”.
Cu aceasta metoda nu aveti cum sa dati gres.
Orez la aburi se poate folosi ca si garnitura la orice friptura, dar merge excelent la mancarea chinezeasca.
Orezul care ramane se pune la frigider si se poate folosi a doua zi la orez prajit.

Incercati si reteta de orez prajit cu ananas

.

Si reteta de bibimbap orez in stil coreean este delicioasa!

Ingrediente Orez la aburi

-orez
-apa
-sare

Mod de preparare reteta Orez la aburi

Metoda este foarte simpla. Aveti nevoie doar de niste orez,de preferat cu bobul lung sau basmati.
Intr-o oala mare,punem apa cu sare la fiert. Intre timp punem orezul intr-o strecuratoare si clatim pana apa devine limpede.
Cand apa incepe sa clocoteasca, puneti orezul si asteptati pana cand orezul incepe sa „danseze” in apa. Din acel moment mai fierbeti 5 minute.
Puneti orezul intr-o strecuratoare de metal. Varsati apa in care a fiert si adaugati putina apa proaspata. Asteptati sa fiarba apa si puneti strecuratoarea cu orez pe oala. Acoperiti orezul cu folie de aluminiu sau cu un capac. Lasati orezul la aburi 8-10 minute.

Orezul preparat astfel se poate servi cu pui cu legume la wok.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.