Orez la aburi in stil coreean

Am promis sa postez si fiecare reteta in parte de la pranzul corean si incep cu cea de Orez la aburi in stil coreean,o reteta care o sa va prinda bine si la alte mancaruri asiatice. Pentru retetele japoneze si coreene,folositi un orez cu bobul rotund.
Daca va mai ramane orez,il lasati la frigider si a doua zi preparati din el un orez prajit.

 

Ingrediente Orez la aburi in stil coreean

2 cani cu orez cu bobul rotund
2 cani si jumatate cu apa
o lingurita de sare

Mod de preparare reteta Orez la aburi in stil coreean

Punem orezul spalat la fiert,la foc mediu si acoperim. Cand incepe sa fiarba (cam dupa 10 minute) dam la foc mare cateva minute,pana scade apa de tot.
Dam la foc mic inca 10 minute,stingem focul si lasam asa inca 10 minute.
Incercati si voi metoda de Orez la aburi in stil coreean, il puteti folosi la toate mancarurile care cer orez la aburi.
Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Orez la aburi in stil coreean”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.