Onigiri

For English version scroll down
Onigiri (se citeste onighiri) este pentru mine fast foodul japonez,hranitor,sanatos si de cele mai multe ori o supriza. Pana am deprins cat de cat caracterele kanji si pana am tinut minte cam ce culoare avea eticheta fiecarui mister. Preferata mea era galusca de orez cu umeboshi – prune murate,dar mai era si cea cu icre. Cum mereu eram pe fuga si aveam numai vreo 5-10 minute pana a ajunge la urmatoarea clasa sau pana venea trenul, era snackul perfect. Totul e organizat pana la perfectie la japonezi,nu putea fi altfel nici cu onigiri. La ei totul e calculat ,fiecare usa a trenului se deschidea exact in locul marcat si mereu toti stiu ce au de facut,nu i-am vazut niciodata panicati. La un cutremur mai mare eu si o americanca am fost singurele care iesisera afara din cladire:))
 La onigiri exista un sistem de a desface ambalajul,numerotat si cu sageti parca,din 3 miscari il desfaceai. Foaia de nori (alge) era cuprinsa intre doua folii de plastic care veneau peste orez si impachetat intr-un triunghi,cand urmai pasii te trezeai cu orezul invelit in nori. La inceput ma trezeam cu nori intr-o mana si orezul in cealalta,deci il inveleam singura,dar dupa vreo cateva incercari m-am prins.
Ingrediente:
orez simplu alb gatit dupa reteta de Orez japonez
1 foaie de nori
ptr umplut: conserva de ton scursa de ulei
Eu am avut o forma de modelat onigiri,dar de obicei se modeleaza direct pe palma.
Se umezeste palma,ca sa nu se lipeasca orezul.
Nori se taie in fasii de 2 cm in lungime,care se vor taia din nou pe marimea onigiriului.
Se ia orez cam cat incape intr-o palma si se formeaza un triunghi.Se pune umplutura si se modeleaza triunghiul in continuare. Nu stiu cum faceti ,dar tonul ramane la mijloc:))
Se acopera cu nori ca in imagine si se trece la urmatoarele onigiri. 

By the time I’m done with the Romanian version  I’m out of words. I won’t get away by saying that it’s available at the nearest 7 Eleven,unless you’re in Japan,it’s not.
Onigiri was my fav Japanese fast food, which I had to grab between two classes,when I had no time to sit down and eat something else. Much better than a McDonald’s and so much healthier.
My favorite was the umeboshi (pickled plum), the fish roe and the salmon was pretty good too.
It’s basically a filling in the middle of  white steamed rice and wrapped with  nori.
This and a miso soup and you’re all set!
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare