Onigiri

For English version scroll down
Onigiri (se citeste onighiri) este pentru mine fast foodul japonez,hranitor,sanatos si de cele mai multe ori o supriza. Pana am deprins cat de cat caracterele kanji si pana am tinut minte cam ce culoare avea eticheta fiecarui mister. Preferata mea era galusca de orez cu umeboshi – prune murate,dar mai era si cea cu icre. Cum mereu eram pe fuga si aveam numai vreo 5-10 minute pana a ajunge la urmatoarea clasa sau pana venea trenul, era snackul perfect. Totul e organizat pana la perfectie la japonezi,nu putea fi altfel nici cu onigiri. La ei totul e calculat ,fiecare usa a trenului se deschidea exact in locul marcat si mereu toti stiu ce au de facut,nu i-am vazut niciodata panicati. La un cutremur mai mare eu si o americanca am fost singurele care iesisera afara din cladire:))
 La onigiri exista un sistem de a desface ambalajul,numerotat si cu sageti parca,din 3 miscari il desfaceai. Foaia de nori (alge) era cuprinsa intre doua folii de plastic care veneau peste orez si impachetat intr-un triunghi,cand urmai pasii te trezeai cu orezul invelit in nori. La inceput ma trezeam cu nori intr-o mana si orezul in cealalta,deci il inveleam singura,dar dupa vreo cateva incercari m-am prins.
Ingrediente:
orez simplu alb gatit dupa reteta de Orez japonez
1 foaie de nori
ptr umplut: conserva de ton scursa de ulei
Eu am avut o forma de modelat onigiri,dar de obicei se modeleaza direct pe palma.
Se umezeste palma,ca sa nu se lipeasca orezul.
Nori se taie in fasii de 2 cm in lungime,care se vor taia din nou pe marimea onigiriului.
Se ia orez cam cat incape intr-o palma si se formeaza un triunghi.Se pune umplutura si se modeleaza triunghiul in continuare. Nu stiu cum faceti ,dar tonul ramane la mijloc:))
Se acopera cu nori ca in imagine si se trece la urmatoarele onigiri. 

By the time I’m done with the Romanian version  I’m out of words. I won’t get away by saying that it’s available at the nearest 7 Eleven,unless you’re in Japan,it’s not.
Onigiri was my fav Japanese fast food, which I had to grab between two classes,when I had no time to sit down and eat something else. Much better than a McDonald’s and so much healthier.
My favorite was the umeboshi (pickled plum), the fish roe and the salmon was pretty good too.
It’s basically a filling in the middle of  white steamed rice and wrapped with  nori.
This and a miso soup and you’re all set!
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare

Politica de confidențialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?