For English version scroll down
Pana se face kimchiul meu din varza chinezeasca,n-am rezistat sa nu incerc inca o varianta rapida.Si prin rapida inseamna ca in 15 minute ai kimchi.
Sa nu va temeti de cantitatea de gochugaru folosita la un singur castravete,nu este atat de iute pe cat ati crede. Poate mai vine cineva si isi mai da cu parerea,dintre cei care au incercat deja si precis va vor convinge si ei ca este un ingredient indispensabil din bucataria coreeana. De aceea ,nu recomand sa inlocuiti acest ingredient cu boiaua de ardei iute.
Condimentele le gasiti pe koreanfood.ro ,de unde m-am si inspirat pentru reteta.
Ingrediente:
1 castravete de sera
1 ceapa verde
2 catei de usturoi
1/2 cm de ghimbir proaspat
2 linguri de gochugaru (se poate si mai putin)
sare coreeana
putin zahar
1/4 lingurita ulei de susan
Castravetii se taie in bastonase de 3-4 cm,ceapa verde si usturoiul se curata si se taie marunt,iar ghimbirul se da pe razatoare.
Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine.
Se pot servi sau se mai pot lasa la frigider pentru o intrebuintare ulterioara.
Oi Kimchi
Probably one of the fastest kimchi.
Ingredients:
1 long cucumber
1 scallion
2 garlic cloves
1/2 cm fresh ginger
2 T gochugaru (or according to your taste)
little Korean salt,little bit of sugar
1/4 t sesame oil
Cut the cucumbers in 3-4 cm long sticks,peel and slice the garlic and the scallion and grate the ginger.
Mix thoroughly all the ingredients and serve right away or let stand in a fridge for a few hours.
La multi ani!
La multi ani si tie,Flory.Pup
La Multi Ani! O primavara frumoasa si plina de iubire! Pup
O primavara frumoasa si tie si la multi ani de ziua noastra.Pupici
La multi ani!
faina salata, mai ales ca e rapida si cu un alt aer! ma tenteaza condimentele, intru pe site sa dau o raita:)
Pe tine deja te am de partea mea la mancaruri coreene:) La multi ani si tie.Pup
La multi ani!
La multi ani de ziua noastra!
La multi ani, o primavara frumoasa!
Multumesc la fel,draga Alexandrina.Pup
La Multi Ani!! Sa ai o primavara minunata, plina de dragoste si impliniri!!
Multumesc la fel,draga Laura.Puszi
Numai bunatati ai pe aici si ne rasfeti cu ele….
Bravo tie !
Duminica relaxanta, te tzuc !
Lovely! I made this last month but I personally prefer cabbage kimchi.
–––––––––––
Regards
Spoon and Chopsticks
http://spoon-and-chopsticks.blogspot.com/
Mitinita,o primavara calduroasa si plina de retete .Vreau si eu kimichi…..imi ploua in guraaaaaaaaaa.
Tare fain arata
Arata demential ce ai tu aici! Merg sa recuperez faza cu gochugaru 😉 Pup
vai,ce dor imi e de tine:) Hugs…multe ,multe :-*