New York Cheesecake

New York Cheesecake

La Multi Ani si sa ne auzim cu bine, sanatosi, intelepti si fericiti in acest an.
Unul dintre preparatele de Revelion a fost New York Cheesecake, pe care l-am vazut la Jamie Oliver, care este absolut senzational si il recomand cu mare drag.
Particip cu acesta reteta la concursul Masterchef la mine acasa cu Sun Food, de pe blogul Laura Adamache Retete Culinare, reteta la care am folosit ananas bucati la sosul pentru cheesecake. Am optat pentru un sos raw, dar puteti sa il si gatiti, adaugati mai mult suc din conserva si il ingrosati cu amidon alimentar si il tineti pe foc pana cand incepe sa fiarba si sa se ingroase.

Ingrediente New York Cheesecake

Pentru crusta:
150 g biscuiti digestivi
100 g unt
Pentru umplutura:
1 kg branza de vaci Pilos
2 oua
115 g zahar
3 linguri amidon alimentar
200 ml smantana
coaja de la o lamaie
zeama de la o jumatate de lamaie
un baton de vanilie
Pentru sos:
o cutie de ananas bucati SunFood
cateva fire de menta
menta uscata
miere dupa gust
putina zeama de lamaie

Mod de preparare reteta New York Cheesecake

Preincalzim cuptorul.
Pentru crusta, macinam biscuitii si ii amestecam cu unt. Ii presam pe fundul formei de copt, apasam bine si dam la cuptor cam 10 minute. Scoatem si lasam sa se raceasca.

Pregatim ingredientele pentru umplutura. Spargem ouale, intr-un bol separat pentru a verifica prospetimea. Lamaia se spala in mai multe jeturi de apa rece. Se rade coaja, se taie in jumatate si se stoarce sucul.
Intr-un bol punem zaharul si amidonul, adaugam branza si ouale. Amestecam cu mixerul sau cu lingura, adaugam ouale, coaja rasa si sucul de lamaie. Despicam batonul de vanilie si punem bobitele in compozitie. Adaugam smantana si mixam pana cand compozitia devine cremoasa.

Turnam compozitia pentru umplutura peste crusta si dam la cuptorul preincalzit cam 40-45 de minute sau pana cand mijlocul nu mai joaca. Am folosit o tava de tort de 24 de cm, cu marginile detasabile.
Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se da la rece peste noapte sau cel putin pentru 3 ore.

Pregatim sosul si turnam in recipientul mixerului bucatile de ananas, miere dupa gust, menta si zeama de lamaie. Mixam, adaugand lichid in conserva, in functie de consistenta pe care ne-o dorim. Am folosit un mixer vertical.
Daca vreti o consistenta mai cremoasa sau un sos cald, puneti pe foc, adaugati mai mult lichid si ingrosati cu 1-2 linguri de amidon. Lasati pe foc pana incepe sa se ingroase.

Se serveste rece cu sos de ananas si ornat cu menta proaspata.

Incercati si voi New York Cheesecake.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *