Negresa cu visine si ciocolata

40 min

simplu

8 portii

O prajitura absolut bestiala este negresa cu visine si ciocolata, in care ciocolata de imbina perfect cu aroma visinelor. Am folosit visine proaspete, dar cred ca merge si cu visine congelate, eventual sa reduceti cantitatea de fructe.
Folositi o ciocolata de calitate buna, cu un continut cat mai ridicat de cacao, fie ea amaruie, de menaj sau cu lapte, dar sa nu folositi ciocolata cu umplutura.
De asemenea, folositi si o cacao de calitate superioara.

Ingrediente Negresa cu visine si ciocolata

250 g zahar
8 linguri de unt
3 linguri cacao
3 oua
1 zahar vanilat sau esenta de vanilie
125 g faina
2 cani cu visine, fara samburi
200 g ciocolata

Mod de preparare reteta Negresa cu visine si ciocolata

Preincalzim cuptorul.
Intr-un bol, punem zaharul, untul si ouale si amestecam. Adaugam esenta de vanilie.
Punem faina cernuta si cacao, ciocolata rupta in bucati si amestecam.
Adaugam si visinele si amestecam usor. Punem compozitia in tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt.
Dam tava la cuptor si o tinem cam 20-25 de minute.
Lasam sa se raceasca si feliem.

Incercati si voi Negresa cu visine si ciocolata.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *