Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

60 min

mediu

4 portii

De curand am gasit o reteta de musaca de cartofi cu carne tocata care mi-a placut de cum am vazut-o am stiut ca trebuie sa fac si eu Musaca de cartofi. M-a atras tocmai pentru ca nu era prea condimentata si desi imi plac bucatariile altor tari, de data aceasta am vrut ceva simplu, in care sa se simta aromele ingredientelor.

Ingrediente pentru Musaca de cartofi

3-4 cartofi mari,
o ceapa,
250 g carne tocata.
3-4 rosii din conserva (am folosit  metoda aceasta),
un pachet Miez de Lapte Delaco,
amestec de usturoi si piper Kotanyi, sare,
2-3 linguri de pasta de tomate

Mod de preparare reteta Musaca de cartofi

Se curata ceapa si cartofii si se spala. Ceapa se taie marunt, iar cartofii se feliaza, in felii de grosime egala.

Se pune tigaia pe foc si o lingura de ulei. Se caleste ceapa si se adauga carnea tocata. Se tin cam 10 minute pe foc, se sareaza si se condimenteaza cu amestecul de piper si usturoi. Se adauga rosiile.

In forma pentru cuptor, se pune un rand de cartofi si un rand de carne tocata si se continua tot asa. Ultimul rand sa fie de cartofi. Se taie miezul de lapte in felii rotunde si se pun peste cartofi. Pasta de tomate se amesteca impreuna cu o cana de apa si se toarna deasupra.

Se lasa la cuptor cam o ora, 45 de minute acoperit, iar ultimele 15 minute fara capac. Se serveste cu muraturi.

Incercati si voi Musaca de cartofi.

 

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Musaca de cartofi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *