Mulligatawny

For English version scroll down

Aveam o cutie cu supa de pui la congelator si cand am scos-o afara nu stiam ce voi face cu ea. Ma gandeam la o ciorba a la grec,dar parca as fi incercat ceva diferit. Si uite asa am rasfoit cartea „Cooking – A commonsense guide” si am dat peste reteta de mulligatawny,despre care mereu am avut impresia ca e o reteta complicata.Nici pe departe,aceasta supa indiana este foarte usor de executat si are un gust sublim.

Ingrediente
1 lingura de unt
1 piept de pui,taiat in bucatele
1 ceapa mare,taiata cuburi
1 mar de casa,taiat cuburi
1 lingura de curry Kotanyi
1 litru de supa de pui (eu mereu pastrez cate o cutie in congelator)
3 linguri de orez cu bobul lung
1 lingurita de suc de lamaie
3 linguri de frisca pentru gatit
sare ,piper
1 lingurita vegeta de casa (optional)

Se pune untul intr-o craticioara si se infierbanta. Se adauga ceapa si marul si cand incepe sa se rumeneasca se adauga bucatile de pui.
Cand s-au prajit se adauga pudra de curry si dupa un minut se adauga supa si orezul. Pune sare ,piper si vegeta de casa .
Se fierbe cam 20 de minute si dupa ce oprim focul adaugam sucul de lamaie si frisca pentru gatit.

Mulligatawny

Shouldn’t have waited this long to try this delicious ,yet so simple Indian soup. Recipe comes from „Cooking – A commonsense guide” I just omited the 2 T of flour which were supposed to be fried to thicken the soup. It was fine the way it was.

Ingredients:
1 T butter
1 chicken breast,cut to bite size pieces
1 large onion,chopped
1 apple,chopped (mare sure it’s an apple with flavor)
1 T curry powder
1 liter chicken stock
3 T long grain rice
1 t lemon juice
3 T cream
salt, pepper
1 t homemade veggie condiment (optional)

Heat up the oil and add the onion and the apple. When starting to brown add the chicken pieces and fry a little.
Add the curry powder and fry for another minute,add stock and rice. Season with salt ,pepper and veggie condiment .
Cover and cook for about 20 minutes.
Remove and add lemon juice and cream.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

10 comentarii la “Mulligatawny”

  1. Aproximativ supa din asta am eu acum.. doar ca i-am pus o lingura de bulion in loc de frisca sau smantana 😉 Tare buna mai e!! si arata a ta intr-un mare fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare