Muffins de post cu cacao

40 min

simplu

24 portii

Muffins de post cu cacao sunt surprinzator de bune, chiar daca nu contin lapte sau oua.

Reteta de muffins de post cu cacao vine din bucataria scandinava si este o reteta de criza, care era facuta pe vremea razboiului cand nu erau disponibile ouale si laptele.

Si mai interesant este ca fetitele mele le prefera celor cu oua si lapte. Din aceasta cantitate de muffins de post cu cacao ies 24 de muffins si pot fi ornate dupa bunul plac sau pot fi consumate a atare.

 

Ingrediente muffins de post cu cacao

(am folosit o cana de 200 ml)
3 cani faina
2 cani zahar
2 lingurite bicarbonat de soda
1/4 lingurita sare

6 linguri cacao
3/4 cana ulei
2 cana apa rece
2 linguri otet alb
1 plic zahar vanilat

Mod de preparare reteta Muffins de post cu cacao

Amesteca ingredientele uscate cu cele lichide.

Nu uitati sa stingeti bicarbonatul cu otetul.
Se pun in formele de briose tapetate cu faina sau in hartiile individuale.
Se coc la foc mediu cam 30 de minute sau pana iese scobitoarea curata.

Incercati si voi muffins de post cu cacao.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Muffins de post cu cacao”

  1. bine zici moni!mama mereu ma alunga din bucatarie,motivul fiind ca nu stiam sa tai nici macar o ceapa.Pai daca ma scotea afara?…Asa am invatat eu sa gatesc de la straini si de aceea le las sa stea cat mai mult daca vor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *