Muffins cu vanilie

30 min

simplu

12 portii

Unul dintre cele mai des facut deserturi este muffins, mai ales muffins cu vanilie si am vrut sa va impartasesc reteta de baza de muffins.
Aceasta reteta de muffins este foarte versatila, puteti adauga fructe proaspete, congelate sau uscate, fructe din compot, bucati de ciocolata, coaja de portocale sau lamaie, nuca de cocos, alune, etc. Posibilitatile sunt nelimitate, va puteti juca foarte bine cu combinatiile, depinde de ce gusturi aveti. Pentru ca am cateva carti cu retete de muffins, voi mai posta si altele.
Pentru crema, am folosit un plic de crema cu fructe de padure de la Dr Oetker si am adaugat in compozitia de muffins si niste zmeura congelata.

Cateva secrete pentru muffins cu vanilie reusiti:
– nu amestecati prea mult, doar cat sa se incorporeze ingredientele, altfel nu vor mai iesi pufoase
– formele se vor umple doar 3/4, ca sa aiba loc sa creasca
– folositi hartii de muffins, va fi mult mai usor sa le scoateti din tava
– modul de preparare consta din adaugarea ingredientelor lichide la cele uscate

Ingrediente Muffins cu vanilie

250 g faina
3 lingurite praf de copt
un sfert de lingurita de sare
175 g zahar
1 ou
200 ml lapte
50 ml ulei
un baton de vanilie Kotanyi
zmeura (optional)

Mod de preparare Muffins cu vanilie

Preincalzim cuptorul si pregatim ingredientele pe masa de lucru. Faina se cerne.
Intr-un bol punem ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si zaharul.
In alt bol, amestecam ingredientele lichide: oul, laptele si uleiul. Despicam batonul de vanilie si scoatem bobitele cu varful unui cutit. Le punem in bolul cu ingrediente lichide si amestecam.
Punem continutul bolului cu ingrediente lichide peste cel cu ingrediente uscate si amestecam usor, cu miscari circulare de sus in jos, doar cat sa se incorporeze ingredientele. E ok daca raman cocoloase.
Daca folositi zmeura, o puteti adauga acum, avand grija sa nu amestecati prea mult.
Punem hartiile de muffins in tava si cu o lingura adaugam compozitie. Daca nu folositi hartii pentru muffins, tapetati formele cu ulei si faina.
Se da tava la cuptor cam 20 de minute la foc mediu. Se poate face testul cu scobitoarea.
Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Se pot servi ca atare sau cu crema deasupra.

Incercati si voi Muffins cu vanilie, reteta de baza de muffins.

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Muffins cu vanilie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *