Muffins cu smantana si topping de zahar brun cu nuci

muffins cu smantana

Astazi o sa va invat cum sa faceti cele mai bune muffins din lume! Nu glumesc cand spun ca muffins cu smantana sunt cele mai bune. Au o textura intre umed si pandispan, iar topping-ul de pe muffins cu smantana te face sa nu te opresti doar la una.
La reteta de muffins cu smantana puteti folosi stafide sau curmale, ba chiar puteti adauga si niste scortisoara.
Mai puteti incerca si briose cu visine sau muffins.

Ingrediente muffins cu smantana

375 ml smantana
1 lingurita si jumatate de bicarbonat de sodiu
200 g faina
2 lingurite praf de copt
250 g zahar
1/2 lingurita sare
2 oua
100 g unt
100 g curmale sau stafide

Topping
4 linguri de zahar brun
50 g nuci macinate

Mod de preparare reteta muffins cu smantana

Ingredientele pentru topping se amesteca intr-un bol si se lasa deoparte.
Cum se pregatesc muffins cu smantana:
Intr-un bol se amesteca smantana si bicarbonatul de sodiu. Se lasa deoparte 5 minute.
Intr-un bol mare se pun faina, praful de copt si sarea.
Se adauga zaharul, ouale, untul, smantana si se amesteca. Nu trebuie sa mixati, amestecati usor cu lingura.
Se adauga curmalele taiate in bucatele sau stafidele.
Se pun hartii de muffins in tava de muffins. Se adauga compozitie. Se presara topping in mod egal.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se lasa 25 de minute la 180 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.