Muffins cu cacao si nuca de cocos

40 min

simplu

12 portii

Astazi am pentru voi o poveste,o poveste despre prajiturit si cum am ajuns eu sa fac primele prajituri . Nu ca altii in copilarie,ci pe cand aveam deja douazeci si ceva de ani. De ce asa de tarziu? Pentru ca n-a fost nevoie pana atunci si pentru ca prajituritul n-a prea fost niciodata una din pasiunile mele. Doar daca e vreo versiune cu ciocolata si chili.

Mama facea in fiecare weekend „ceva bun”,fie ele gogosi,chec,placinte sau mai stiu eu ce era pe vremea aceea.Am invatat de la ea sa intorc clatitele,dar asta nu se numeste prajiturit. Cand ramaneam singura acasa,singurul dulce pe care mi-l faceam era o spuma cu zmeura. Nici asta nu se numeste prajiturit.

Si uite asa ajung la prima mea incercare. Eram in Vancouver,aveam bucataria mea,aveam pentru cine sa prajituresc si inspiratii care de care mai delicioase.

Acolo am facut cunostiinta cu muffins-urile si bagels-urile, iar cele dintai au fost primele incercate de mine. Nu au fost dintotdeauna ridicate,ba dimpotriva,la inceput erau necrescute si greoaie. Numai cand mi-am cumparat eu biblia din care am invatat sa gatesc ,”Cooking with a commonsense guide”, am inteles eu care e secretul. La muffins amesteci ingredientele uscate cu cele lichide numai cat sa se incorporeze,nu amesteci tare,caci nu vor mai creste. Ca apoi am inceput sa lucrez intr-un magazin cu produse pentru bucatarie si care avea si o scoala de gatit ,este altceva. Sa zicem ca acolo mi-am cizelat cunostintele.

De aceea, pentru provocarea de la Dr Oetker si anume De Paste,bucatarii iscusiti sunt rasplatiti am ales sa fac niste muffins. Si nu orice fel de muffins,ci niste Muffins cu cacao si nuca de cocos
Am folosit unitatea de masura cup. Un cup este echivalentul unei cani de 200 de ml,dar fiecare ingredient trage altfel la cantar. Un cup de zahar va fi mult mai greu decat un cup de nuca de cocos.

Ingrediente Muffins cu cacao si nuca de cocos

2 cup de faina (250 gr)
3/ cup zahar  (175 gr)
1 pachet de  nuca de cocos Dr Oetker
4 linguri de cacao Dr Oetker
1 plic de praf de copt , Dr Oetker
1 cup de lapte
1 ou
1/4 cup ulei
1 lingurita esenta de nuca de cocos
Pentru decor:
1 plic de spuma pentru deserturi Dr Oetker
150 ml lapte rece
inimioare pentru decorat Dr Oetker

Mod de preparare reteta Muffins cu cacao si nuca de cocos

Preincalzim cuptorul la foc mediu.
Intr-un bol puneti ingredientele uscate ,iar in altul cele lichide.
Adaugati lichidele in bolul cu ingrediente uscate. Amestecam usor.
Punem hartie de muffins in tava de muffins si distribuim compozitia in mod egal.
Dam tava la cuptor si lasam cam 20-25 de minute. Dupa primele zece minute,putem lasa focul mai mic.
Le scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Intre timp,pregatim topping-ul conform instructiunilor de pe pachet.Aplicam spuma de frisca pe muffins si decoram cu inimioare.

Incercati si voi Muffins cu cacao si nuca de cocos.

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Muffins cu cacao si nuca de cocos”

  1. Draga Mitinita, tin neaparat sa-ti multumesc pentru reteta acestor muffins,au iesit atat de buni! Sunt excelenti-gustul,textura,aroma…Am redus putin cantitatea de zahar(am pus 140gr.) si am pus ulei 55g -o cantitate rezonabila,reiesind din numarul de muffinsuri care au iesit-12 medii.
    Ai un blog minunat si voi mai trece sa te vizitez, cu multa placere.

    1. Ma bucur mult ca ti-au placut, este reteta mea de baza, rareori mai incerc si altceva, atat sunt de multumita de ea. Iti multumesc si ca ma vizitezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *