Mucenici moldovenesti

mucenici moldovenesti

120 min

mediu

12 portii

Nu pot sa va spun prea multe despre ce se fac mucenici moldovenesti si care este semnificatia lor, dar cand i-am vazut la Jamila a trebuit sa ii incerc si eu.

Prima oara i-am gustat anul trecut, de la vecina mea si am fost incantata de textura si gustul lor.

Reteta de mucenici moldovenesti nu este greu deloc de facut si merita incercata.

Ingrediente Mucenici moldovenesti

Pentru aluat
1 kg de faina
3 oua la temperatura camerei
125 g zahar
450 ml lapte
50 g drojdie proaspata
50 ml ulei
coaja rasa de la o lamaie sau un lime
1 baton de vanilie Kotanyi

Pentru sirop
200 ml apa
100 ml zahar
1 lingurita esenta de lamaie
coaja rasa de la o portocala

Pentru decor
150 g miere
150 g nuca

Mod de preparare reteta Mucenici moldovenesti

Preparam maia din 100 ml de lapte, drojdia lichefiata si o lingura de zahar. Lasam deoparte 5 minute.
Intr-un bol mai mare, punem faina, restul de zahar, coaja rasa de lamaie si bobitele de vanilie. Adaugam maiaua, ouale, restul de lapte si uleiul si framantam un aluat elastic. Lasam deoparte intr-un loc ferit de curent, pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in bucati egale si formam din fiecare bucata cate un sul. Invartim un capat de sul inspre mijloc, cand ajungem acolo ne oprim si invartim si celalalt capat in directia opusa. Se va forma un opt.
Continuam cu restul bucatilor. Asezam in tava si mai lasam sa creasca 15 minute.

Preincalzim cuptorul. Dam tava la cuptor si coacem mucenicii cam 20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca frumos si scobitoarea iese curata.

Dupa ce s-au copt, lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Preparam siropul. Punem pe foc apa si zaharul, lasam sa se formele un sirop. Luam de pe foc, adaugam esenta si coaja de portocala.
Aplicam cu o lingura siropul caldut pe mucenicii calduti.

Aplicam cu pensula miere pe fiecare mucenic, apoi presaram cu nuca macinata.

Incercati si voi Mucenici moldovenesti.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *